DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Lappi a világbajnoki címre tör az R5-ös Skodával

Az Eb cím védője nagy csatára számít az R5-ös Fabia első világbajnoki versenyén, azonban Lappi nem tagadja, az év végén a világbajnoki címet is szeretné begyűjteni.

Az Európa bajnoki címvédő egy nyilatkozatában elmondta, hogy igazán szoros küzdelmekre számít a WRC2-es kategóriában. A debütáló futamon okozhat meglepetéseket a márka, hiszen hazai pályán a legelső rajthoz állásukat győzelemmel zárták Jan Kopecky-nek köszönhetően. 

lappi_fabia_r5



"Meglepődtem, amikor megláttam a portugál nevezési listát. Kemény lesz! ." - mondta Lappi. "Nagyon sok tehetséges versenyző lesz ott, és szerintem vérbeli harcok fognak menni a dobogós helyekért."

"Nem tudom, hogy fogunk szerepelni Portugáliában. Célom elsősorban a tapasztalatszerzés lesz, de remélem, jó helyen tudunk majd célbaérni. Tavaly sok hülyeséget csináltam a pályákon, ez alkalommal viszont nem szeretném megismételni az akkori hibáimat. Az évadot tekintve pedig nem tagadom, szeretnék bajnok lenni a kategóriában.”

Igazán felkészült a csapat az első világbajnoki megmérettetésre az R5-össel – ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a tesztek alatt megtett 4000 kilométer. „Egész jól megtaláltuk a beállításokat a portugál utakra. Lehet egy kis finomhangolásra szükség lesz, de ez majd a shakedown-on kiderül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: