Steward
Admin
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 27. szerda

Skoda

Kevésbé ismert modellek: ŠKODA 990 „Hajaja”

A hatvanas évek közepén az egyliteres kategória világszerte legkorszerűbb képviselői közé tartozott a farmotoros és hátsókerék-hajtású, legendás ŠKODA 1000 MB. A Csehszlovákiában „Embéčko” néven is emlegetett modell négyajtós, lépcsőshátú karosszériával készült, de kupé-, roadster- és kombiváltozat is szerepelt a tervekben. A valaha készült egyetlen ŠKODA 990 „Hajaja” (1963) kombi Mladá Boleslavban, a ŠKODA Múzeum gyűjteményében tekinthető meg.

részletek

Autókat ajánlott fel a Skoda egészségügyi intézményeknek

A Porsche Hungaria autókat ajánlott fel a járványellenes védekezésben és a gyógyításban résztvevő egészségügyi intézményeknek. A kórházaknak a Volkswagenek tulajdonosai közvetett módon is segíthetnek: mostantól május végéig minden egyes Volkswagen márkaszervizbe jelentkező autó után a Porsche Hungaria ezer forint adományt ajánl fel az egészségügy támogatására.

részletek

Az új ŠKODA OCTAVIA – Tágas és praktikus, ugyanakkor elegáns, akár egy kupé

Még több hely az utasok és a csomagok számára, a kupékat idéző, elegáns vonalvezetés, valamint innovatív infotainment- és vezetői segédrendszerek – így nyit új fejezetet sikertörténetében a cseh márka „bestsellere”.

részletek

Átadták a 250 ezredik Skodát Magyarországon

Április 22-án a Duna Autó Skoda szalonjában átadták a negyedmilliomodik Magyarországon forgalmazott Skoda személyautót. A jubileumi autó egy titánkék Skoda Kamiq 1.0 TSI Ambition 13 különféle extrafelszereltégi elemmel, amelynek mostantól egy budapesti kétgyerekes családanya a boldog tulajdonosa. A családban nem ez az egyetlen cseh autó, a férj cégautóként is Skodát használ.

részletek

Sagitta - Kevésbé ismert modellek a Skoda 125 éves történetéből

A két világháború közötti időszakban a POPULAR lépett elő a Skoda legnagyobb darabszámban értékesített modelljévé. A Mladá Boleslav-i márka 1934-ben bemutatott „bestsellere” azonban összlökettérfogatában, teljesítményében, méreteiben és árában egyarán feljebb lépett az elkövetkező évek során, a középkategóriájú modell így egy további, immár szélesebb vásárlókör számára is elérhető változat számára is utat nyitott a termékpalettán. A négyhengeres, vízhűtésű 995 POPULAR „Liduska” fejlesztése 1936-ban vette kezdetét, amelynek különleges prototípusaiban szokatlan hajtásrendszerekkel kísérletezett a bohémiai gyártó. Az így született Skoda SAGITTA két példánya is fennmaradt.

részletek

Mindenfajta terepre és igényekre – Összkerékhajtású modellek széles palettáját kínálja a ŠKODA

Mladá Boleslav / Budapest, 2020. április 14. – Immár az OCTAVIA COMBI 4×4 1999-es bemutatása óta szerepelnek korszerű összkerékhajtási rendszerek a ŠKODA kínálatában, amelyek azóta is komoly rajongói tábornak örvendenek. A 4×4-technika elektronikus szabályzású, többlamellás tengelykapcsolóra épülő, jelenlegi, már ötödik generációjának üzeme teljesen automatikus, nagy hatásfokú és kimondottan üzemanyag-takarékos, s konstrukciójából adódóan elsősorban nedves vagy hóval borított utakon érzékelhetők előnyei. A forgatónyomaték első és a hátsó tengely közötti, változó elosztása minden évszakban és terepen fokozza a biztonságot és a menetdinamikai képességeket.

részletek

Formát öltött a Skoda diákjainak tanulmányautója

A visszaszámlálás elindult a Skoda diákjainak hetedik tanulmányautója számára: az idei évben a Skoda Akadémia 20 diákja vesz részt az ambiciózus projektben. Ők huszan úgy döntöttek, hogy megtervezik és megépítik az új kompakt modell Skoda Scala nyitott tetősspider kivitelét.

részletek

SKODA OCTAVIA RS iV – Hosszú távon fenntartható sportosság

Első ízben kínálja a ŠKODA RS-családjának egyik tagját hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszerrel.

részletek

Skoda Drive 125 Years jubileumi modellek

125. születésnapját ünnepli a ŠKODA, ebből az alkalomból a cseh gyártó Kodiaq, Karoq és Fabia családjaiban elindította jubileumi SKODA DRIVE 125 YEARS modellsorozatát.

részletek

Legyártották a hétmilliomodik Octaviát

Mladá Boleslav/Budapest 2020. február 24. – A ŠKODA Mladá Boleslav-i főüzemében február 20-án legördült a szerelőszalagról a hétmilliomodik ŠKODA OCTAVIA. A modellsorozat kezdetei egészen 1959-ig nyúlnak vissza, a kilencvenes évek közepén pedig a modern OCTAVIA első generációja jelenhetett meg a márka első, immár teljes egészében a Volkswagen Csoport tagjaként kifejlesztett modelljeként. Azóta az OCTAVIA sikere szolgált a cseh autógyártó további dinamikus fejlődésének alapjául. 2019 folyamán a ŠKODA összesen 363 700 darabot szállított ki ügyfeleinek „bestselleréből”, novemberben pedig már a negyedik nemzedék ünnepelte prágai világpremierjét.

részletek

Végső búcsút vettek Vajvoda Sándortól

Eltemették a nógrádi autósport „Skodaprofesszor” néven emlegetett közismert alakját, Vajvoda Sándort (1954-2020), aki még jócskán 60 felett is rótta a ralipályákat.

részletek

Enyaq: a Skoda első tisztán elektromos SUV-modellje

Skoda Enyaq: ez a Skoda első tisztán elektromos hajtásrendszerű SUV-modelljének neve, amely már a Volkswagen Csoport moduláris elektromos platformjának (MEB) műszaki alapjain kerül sorozatgyártásba. Első tisztán elektromos SUV-modelljével a Skoda új névcsaládot is alapított, amely az elektromos mobilitásra utaló „E”, illetve a Skoda nagysikerű SUV-családjára jellemző „Q” betűt kombinálja. Új Enyaq modelljével a cseh autógyártó még 2020 folyamán megteszi következő nagy lépését az elektromos mobilitás új korszaka felé.

részletek
Olvastad már?