Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. június 26. szerda

Skoda

Négy ikonjával indul a Skoda a Bodensee-Klassik-on

Történetének négy alapvetően eltérő karakterű mérföldkövével bővíti a Skoda a május 2. és 4. között immár nyolcadik alkalommal megrendezett Bodensee-Klassik mezőnyét. A német és osztrák Elő-Alpok tájain vezető népszerű oldtimer- és youngtimer-rali alkalmával a Skoda SuperB 3000 OHV luxuslimuzinnal, a hatvan éve bemutatott Skoda Octavia modellel, a SUV-modellek rendkívül ritka Trekka előfutárával és a népszerű farmotoros Skoda Rapid 135 kupéval áll rajthoz a Skoda. Az útvonal mintegy 570 kilométer hosszan vezeti a nagyjából 180 járműből álló mezőnyt a csodálatos tájak mellékútjain.

részletek

Nagycsaládos Kodiaq állami támogatással

A kormány április elején elfogadta a családvédelmi akcióterv bevezetéséhez szükséges törvénymódosításokat. Ennek megfelelően az állam a törvényi előírásoknak megfelelő nagycsaládosoknak új, legalább 7 személyes autó vásárlásához legfeljebb 2,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatást biztosít, a jármű árának maximum 50 százalékáig. Az idén július elsején hatályba lépő törvénymódosításnak a cseh gyártó választékából a Skoda Kodiaq 7 személyes változata felel meg, melyre a hazai márkaképviselet egyedi kedvezményt kínál.

részletek

Gyártási mérföldkő: a Skoda a 22 milliomodik gépkocsit ünnepli

2019. április 11-én legyártották a 22 milliomodik Skoda gépkocsit. A mérföldkövet jelentő autó, egy bársony vörös Kodiaq GT, a kínai Changsa-ban, a SAIC Volkswagen üzemében gördült le a gyártósorról. A jubileumi autót a Sanghaji Autószalon (2019. április 16–25) előtti „Skoda Nap” keretében mutatták be.

részletek

Pickupváltozatot építenek egy Kodiaq modellből

Látványos pickup épül a Skoda Kodiaq alapjain, ez lesz a Skoda hatodik tanulói autója. A 35 szakmunkástanuló – a csapatnak hat fiatal hölgy is a tagja – célja, hogy 2019-ben első ízben használják fel a Skoda Kodiaq típust a tanulói tanulmányhoz. A Skoda mérnökeinek, valamint a műszaki fejlesztés, a formatervezés és a gyártás területén dolgozó munkatársainak szakszerű támogatásával a cseh autógyártó legnagyobb szabadidő-autóját egy dinamikus, kétajtós pickuppá alakítják. A járművet 2019 júniusában mutatják be az újságíróknak és a nagyközönség számára. A 2014 óta minden évben megvalósított gyakorlati projekt jól szemlélteti a Skoda-akadémia kiemelkedő színvonalú, több mind 90 éves hagyományokkal bíró képzését.

részletek

Elkészült az 500 ezredik harmadik generációs Skoda Superb

Kvasinyban március 22-én legördült a szerelőszalagról az 500 ezredik harmadik generációs Skoda Superb. A Skoda zászlóshajója 2015 márciusi gyártáskezdete óta új korszakba vezette a márkát, Superb sorozatával vette ugyanis kezdetét a cseh autógyártó történetének legnagyobb modelloffenzívája. A csúcsmodell a korábbiakhoz hasonlóan világszerte népszerű az ügyfelek körében.

részletek

Skoda 1000 MB – 55 éves az első sorozatgyártású cseh autó

55 évvel ezelőtt az 1000 MB fordulópontot jelentett a cseh autógyártó történetében. A kompakt autó önhordó karosszériát és hátulra beépített 1000 cm3 motort kapott. A fejlett technológiával, komforttal és dizájnnal az 1000 MB új mértékegységet állított fel a 60-as évek közepén.

részletek

Skoda Kamiq – az új városi SUV

A Skoda egy harmadik modellel egészíti ki európai SUV választékát: Skoda Kamiq. A Skoda Kamiq és Karoq modellekhez hasonlóan a Kamiq neve is az észak-kanadai és grönlandi inuitok nyelvéből származik: valami tökéletesen illeszkedőt jelent. A növekvő városi SUV szegmensbe tartozó Skoda Kamiq tökéletesen egyesíti egy szabadidőautó előnyeit – mint a megemelt hasmagasság és üléspozíció – egy városi kompakt autó agilitásával. Az új Kamiq emocionális dizájnnal, korszerű asszisztens, infotainment rendszerekkel, tágas helykínálattal és számos Simply Clever megoldással megfelel számos ügyfélkör igényeinek.

részletek

Exkluzív bepillantás a Skoda VISION iV utasterébe

A Skoda VISION iV utastér-vázlatrajza kínál betekintést a modulrendszerű elektromos platform (MEB) műszaki alapjaira épülő, első tisztán elektromos hajtásrendszerű Skoda meglepő megoldásaiba. Merőben újszerű a műszerfal és a középkonzol innovatív és felhasználóbarát elrendezése, amit lebegő hatást keltő központi képernyő és új tervezésű, kétküllős kormánykerék egészít ki.

részletek

Bepillantás a Skoda elektromos jövőjébe

Mladá Boleslav / Budapest, 2019. február 15. – A cseh autógyártó a Genfi Autószalonon (március 5. és 17. között) mutatja be ŠKODA VISION iV tanulmányautóját, amely a márka következő lépése az elektromos mobilitás irányába. Előzetesen két vázlatot tett közzé a márka, amelyekkel fel szeretné kelteni az ügyfelek érdeklődését az első Moduláris Elektromos Platformra (Modular Electric Drive Kit) épülő modellje iránt. A négyajtós crossover kupé formavilágát sportos és érzelemgazdag vonalvezetés teszi igazán figyelemre méltóvá.

részletek

A Skoda Kamiq első rajzai

Két exkluzív dizájnrajzzal kínál először betekintést a Skoda új Kamiq modelljére. A nagyvárosi SUV-modell (City-SUV) robusztus fellépésével a cseh márka nagysikerű formai nyelvezetének folytatója, miközben új stílusjegyekkel is bővíti. Ezek közé tartoznak a Skoda modellen első ízben megjelenő, felülre helyezett nappali menetfénnyel kiegészített és két részre osztott fényszórók.

részletek

60 éves a Skoda Octavia

A Skoda Octavia a gyártás beindításának 60. évfordulóját ünnepli. E legendás modellből az első példányok 1959 januárjában gördültek le a Mlada Boleslav-i gyártósorokról. A népszerű kompakt modell örökségét a modern korszak első Octavia nemzedéke az 1990-es évek közepétől folytatta.

részletek

A Skoda új városi terepjárója a Kamiq nevet kapta

A Skoda új terepjárója a KAMIQ nevet kapta. A crossover lesz a harmadik terepjáró, amely bemutatkozik az európai piacon és egyben a következő mérföldkő a cseh autógyártó SUV offenzívájában.

részletek
Olvastad már?