Steward
Héjas Szilárd
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. november 26. szombat

Skoda

A Skoda bemutatta a VISION 7S első dizájnrajzait

VISION 7S tanulmánya első vázlatrajzaival – amelyek a koncepciómodell karosszériájáról szolgálnak előzetes benyomásokkal – a SKODA AUTO további részleteket mutat be új formai nyelvezetéből. A képek erőteljes SUV-modellt ábrázolnak, markáns orrkialakítással és T-alakzatban elrendezett fénygrafikával.

részletek

Hetvenéves a Skoda 1200 – Teljes acélkarosszéria a szélcsatornából

Hetven évvel ezelőtt vette kezdetét Mladá Boleslavban a teljes egészében acél karosszériával szerelt Skoda 1200 Sedan gyártása. Ez a jelentős technológiai fejlődés gazdaságosabb nagyüzemi termelést tett lehetővé, miközben a karosszéria a jármű tömegének csökkentése mellett kínált lehetőséget a beltér bővítésére és a passzív biztonság növelésére. A Sedan pontonkarosszériája az elsők közé tartozott Csehszlovákiában, amelynek formáját szélcsatornában optimalizálták.

részletek

Bemutatta VISION 7S koncepciómodellje első beltér-dizájnrajzát a Skoda

Újabb betekintést kínál megújult formai nyelvezetébe a SKODA AUTO, VISION 7S tanulmánymodellje első beltér-dizájnrajzán mutatja be, ahogy merőben újszerű, széleskörűen variálható utastér-architektúrájával e tágas jármű akár hét személy számára is elegendő helyet kínál. A minimalista stílusú belteret hosszú távon fenntartható módon előállított anyagok jellemzik. Az új dizájnnyelv autentikus módon kínál magasfokú funkcionalitást és intuitív kezelést a digitális világban.

részletek

Menetpróba - Skoda Octavia RS 2,0 TSI DSG

A cseh sikermodell sportos kivitelének legfrissebb kiadása esetében a tervezési filozófia nem változott. Ezért hozza a tőle elvárt gyorsaságot és praktikumot.

részletek

Optimális gyalogosvédelem: Nem mindennapi fejlesztések a Skodánál

A gyalogosoknak, kerékpárosoknak és motorosoknak fokozott védelemre van szükségük az utakon, éppen ezért a SKODA a fejlesztések valamennyi szakaszában a gyalogosok védelmére helyezi a hangsúlyt.

részletek

A Skoda Fabia MONTE CARLO

Különleges MONTE CARLO változattal teszi teljessé a Skoda a Fabia új, negyedik generációjának kínálatát. A kezdetben kizárólag a Fabia számára bevezetett, jól csengő név immár 2011 óta képviseli a sportos életstílust, a márka e legendás ralin aratott számos sikerének állítva emléket. Karosszériájának fekete részletei az új Fabia dinamikus megjelenését erősítik, míg belterét vörös stílusjegyek, a kartámaszokon és a műszerfalon pedig karbonhatású felületek határozzák meg. A Fabia MONTE CARLO négyféle motorváltozattal rendelhető, amelyek az 59 kW (80 LE) és 110 kW (150 LE) közötti teljesítménytartományt ölelik fel.

részletek

Skoda 1100 OHC Coupé: egy versenyautó teljeskörű újjáépítése

A SKODA Motorsport 120 éves évfordulójának alkalmából a Skoda Múzeum és a SKODA AUTO Prototípus Központ dolgozóinak együttműködésében valósult meg a projekt, amely a Skoda 1100 OHC Coupé versenyautó újjáépítését célozta meg. A csapatok az eredeti váz, futómű és motor helyreállításával kezdték a munkát és a történeti dokumentumok alapján állították helyre a karosszériát. A folyamat során a karosszériagyártás hagyományos technikáit és a legmodernebb technológiát ötvözték a szakemberek.

részletek

Első dizájnrajzokon az új Fabia MONTE CARLO

Hivatalos dizájnrajzokkal kínál betekintést új FABIA MONTE CARLO modelljére a SKODA AUTO. A sportos lifestyle-változatok tizenegy éve, a FABIA második generációjával jelentek meg a cseh autógyártó kínálatában. A jellegzetes fekete MONTE CARLO elemek különösen kiemelik a FABIA negyedik nemzedékének érzelmekben még gazdagabb vonalvezetését és dinamikus arányait. A sportos karakterű beltérben karbonhatású anyagok és vörös dekorbetétek szolgálnak vizuális stílusjegyekként.

részletek

Vagány színekben érkezik az ENYAQ COUPÉ iV

Egy sportos RS-változat is megjelent a Skoda ENYAQ iV modellsorozatában, mely a valaha volt legerősebb sorozatgyártású autójuk. A 300 lóerős, összkerékhajtású tisztán elektromos meghajtású gépezet a legszebb hagyományokat követi.

részletek

ENYAQ COUPÉ iV – Az elektromos mobilitás legelegánsabb formája

Sikeres piaci bevezetését követően elegáns kupéval bővíti ENYAQ iV modellsorozatát a Skoda, emellett egy sportos RS-változat is megjelenik a kínálatban. Az új Skoda ENYAQ COUPÉ iV érzelmekben még gazdagabb formavilága és sportos vonalvezetése ellenére is bőséges térkínálattal és 570 literes csomagtartóval érkezik. 0,234-es légellenállási tényezője (cw) az ENYAQ iV változaténál is kedvezőbb, ami felszereltségtől függően mindennapos használatra is kiválóan alkalmas, a WLTP-menetciklus szerint akár 545 kilométer*** maximális hatótávot is lehetővé tesz. Az ENYAQ COUPÉ iV kétféle akkumulátormérettel, hátsó- vagy összkerékhajtással, illetve 132 kW* és 220 kW** között – utóbbi az ENYAQ COUPÉ RS iV számára – négy különböző teljesítményszinten jelenik meg a palettán. Utasterében az ENYAQ iV belteréből ismert Design Selection összeállítások váltják fel a hagyományos felszereltségi szinteket.

részletek

PET palackokból készült üléskárpitot használ a Skoda

A SKODA AUTO a tisztán elektromos Skoda ENYAQ iV belső terénél a hagyományos felszereltségi változatokat egy Design Selection kínálattal váltotta fel. A cseh autógyártó gyapjúszálak és eldobható PET palackokból készült újrahasznosított poliészter kombinációjából alkotta meg a Design Selection LODGE összeállításának üléskárpitját. A beszállítókkal illetve a tudományos közösség képviselőivel együttműködve a vállalat olyan, a sorozatgyártásban is alkalmazható anyagokon dolgozik, amelyek előállítása fenntartható módon történik, újrahasznosíthatók és tartósak. A jövőben a SKODA AUTO beszerzési folyamatai során még nagyobb hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra és a körkörös gazdaságra a teljes értéklánc mentén.

részletek

Már rendelhető az új Skoda Fabia

Október 14-től elérhetővé vált a Skoda konfigurátorában a negyedik generációs siker modell, az új Skoda Fabia. Az előértékesítésben rendelt modellek várhatóan 2022 első felében érkezhetnek majd meg a vásárlókhoz. Az új Skoda Fabia GO modell Porsche Bónusz finanszírozással és Porsche Casco Bónusszal már akár 4.555.000 Ft-tól elérhető.

részletek