Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. szeptember 25. péntek

Skoda

Minden az új Skoda ENYAQ iV-ról

Szeptember elsején bemutatkozott a Skoda legújabb modellje, az ENYAQ iV. Összeszedtünk mindent, amit tudni szeretnél róla.

részletek

Formatervezése terén is előrelép ENYAQ iV modelljével a ŠKODA

2020. szeptember 1-én a ŠKODA Prágában bemutatja első tisztán elektromos, akkumulátorhajtású SUV-modelljét, amely új korszak nyitányát jelzi a cseh autógyártó számára, s az ENYAQ iV megjelenésével a márka a formatervezés terén is továbblép. A Volkswagen Csoport moduláris elektromos platformjának (MEB) műszaki alapjaira épülő első ŠKODA a márkára jellemző nagyvonalú térkínálattal, valamint a vezetés hosszú távon fenntartható élvezetes élményével ötvözi érzelmekben gazdag vonalvezetését és kiegyensúlyozott, dinamikus arányait. Karl Neuhold, a ŠKODA külső formatervezés vezetője video-interjúban ismerteti az új SUV-modell különlegességeit.

részletek

125 év - Időutazás a Skoda történetében

Tizenkét autóipari mérföldkövével különleges időutazásra indul 125 éves történetében a ŠKODA AUTO. A cseh autógyártó legjelentősebb modelljei e néhány képviselőjének a márka Mladá Boleslav-i központja körül szervezett, közös felvonulása a vállalat alapításának 125. évfordulója alkalmából tartott rendezvények egyik csúcspontja

részletek

Menetpróba - Skoda Octavia 1,5 TSI Ambition ACT

Az új padlólemez és a sok friss technológia már előre jelezte, mi várható a csehek teljesen megújult húzómodelljénél. Az újdonság prémium színvonalú belsővel és komoly elektronikai háttérrel érkezett.

részletek

Ötletes csomagszállító megoldások utazáshoz

Már gyárilag is bőséges hellyel szolgálnak a Skoda modelljei utasaik és csomagjaik számára, a KODIAQ, a SUPERB COMBI, az OCTAVIA COMBI vagy épp a SCALA például egyaránt piaci kategóriája legnagyobb csomagtartóját kínálja. Ám ha még ez sem bizonyulna elegendőnek, a Skoda választékában számos lehetőség sorakozik például kerékpárok és más sporteszközök, illetve terjedelmes tárgyak elhelyezésére. A Skoda Eredeti Tartozékokkal kényelmesen szállítható a további poggyász akár a tetőn, a hátsó kiegészítő csomagtartón vagy éppen az utánfutón.

részletek

Szeptember 1-jén, Prágában ünnepli a ŠKODA az új ENYAQ iV világpremierjét

Új ENYAQ iV modelljével a ŠKODA nagy lépést tesz előre elektromos mobilitási stratégiájának megvalósítása útján. E tisztán akkumulátorhajtású elektromos SUV-modell a ŠKODA első sorozatgyártású gépkocsijaként épül a Volkswagen Csoport moduláris elektromos platformjának (MEB) műszaki alapjaira. A cseh autógyártó most egy az autó körvonalait ábrázoló képet mutat be, így kínálva ízelítőt idei legfontosabb újdonságából. A ŠKODA ENYAQ iV a hosszú távon fenntartható autózás élvezetes vezetési élményével és a márkára jellemző nagyvonalú térkínálattal ötvözi érzelmekben gazdag vonalvezetését és kiegyensúlyozott arányait.

részletek

Aktívan támogatnak, figyelmeztetnek és védenek a ŠKODA vezetői segédrendszerei

A ŠKODA autói piaci szegmenseik legbiztonságosabb járművei közé tartoznak, aminek egyik oka korszerű vezetői segédrendszereik széles választéka, amelyek közül számos már alapfelszerelésként megtalálható a fedélzeten. Az új és továbbfejlesztett rendszerek bevezetése ismét egyértelművé teszi, hogy a ŠKODA semmit sem bíz a véletlenre a biztonság, valamint a vezetés kényelme terén, e technikák ugyanis támogatják, illetve vizuális és akusztikai jelzésekkel figyelmeztetik a vezetőt, s veszély esetén pedig akár aktívan be is avatkozhatnak.

részletek

A hetedik ŠKODA tanulói autó neve: SLAVIA

A tanulók által kifejlesztett és elkészített, egyedi darab három héten belül mutatkozik be a nagyközönség előtt. A hetedik tanulói autó (Azubi Car) elnevezésével napjaink ŠKODA AUTO vállalatának 125 évvel ezelőtti alapításáról emlékeznek meg a ŠKODA Szakiskola a projektben résztvevő diákjai.

részletek

Számos újítást hoz a 2021-es modellév a Skoda modellpalettáján

Új kormánykerekek, még gazdaságosabb motorok és további vezetői segédrendszerek: immár a 2021-es modellévbe lép a nyáron a Skoda, számos újdonságot tartogatva modellpalettáján.

részletek

Környezetkímélő és költséghatékony – Az új Skoda Octavia G-TEC

Az új Skoda Octavia G-TEC környezetkímélő földgázüzemre (CNG) készült, 96 kW (130 LE) teljesítményű 1.5 TSI motorja tiszta, környezetbarát CNG-üzemében a WLTP-cikluson 500 kilométer* hatótávot produkált. Ennek szolgálatában a padlózatba épített három CNG-tartályba összesen 17 kilogramm földgáz tölthető, a széleskörű földgázellátás nélküli régiókban pedig kilencliteres benzintank biztosítja a mobilitást. Az új Octavia G-TEC európai piaci bevezetésére idén ősszel kerül sor.

részletek

Octavia Scout: A lifestyle-kombi harmadik generációja

Új Octavia Scout modellváltozat is tartozik a Skoda Octavia új nemzedékéhez. A robusztus kiegészítők, offroad-stílus, megnövelt szabadmagasság és összkerékhajtás jellemezte Combi verzió sikertörténete 2007-ben vette kezdetét, s e vonásai a Skoda „bestsellerének” negyedik generációjában is felfedezhetők a modell kínálatában. A multifunkciós lifestyle-kombi érzelmekben gazdag formavilága mellett még elődjénél is több helyet kínál és kívánságra első ízben elsőkerékhajtással is kapható.

részletek

Menetpróba - Skoda Scala 1.5 TSI DSG Style

Régóta adós volt a Skoda egy olyan kompakt modellel, mint a Scala. A Rapid utódjaként érkező ötajtós mindenben felveszi a versenyt az alsó-középkategória legjobbjaival, és a márkához illően tele van praktikus ötletekkel.

részletek
Olvastad már?