DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Rali

Kubica az első helyet váltotta balesetre

Rengeteg bukás történt a Mexikó Rali pénteki napja során, a 14 főkategóriás WRC autó közül csak 7-en értek célba, bár többen is folytathatják szombaton.

Kubica



A nagy esés-kelés közepette pedig nem túlságosan meglepő módon ismét Sebastien Ogier volt az, aki a tabella élén találta magát.

Pedig Robert Kubica hajszálra volt attól, hogy átvegye a vezetést az összetettben a franciától - a péntek délelőtti El Chocolate szakasznak már a hetedik kilométerén 11,4 másodperccel gyorsabb volt a lengyel Ogiernél, és ha ezt tartja, az etap végére a Ford Fiesta az élre katapultálhatott volna - Kubica viszont ehelyett inkább kapitulált, amikor egy huppanóra ráhajtva felborult autójával.

„Pedig nagyon szépen vezettem” - nyilatkozta kicsit értetlenkedve a lengyel. „Nem tudtam, hogy ennyire gyors vagyok, de érzésre minden jónak tűnt. Nem kockáztattam sokat, csak olyan tempóval haladtam, amit jónak éreztem. De holnap visszatérünk és megpróbáljuk ismét megtalálni ezt a sebességet.”

Mivel Kubica nem jutott el a napi szakasz végéig, csak Rali2-es szabályok mellett folytathatja, de nem csak ő járt így, hanem a defekt után felboruló Thierry Neuville, a tóba zuhanó Ott Tanak, valamint Kris Meeke, Hayden Paddon és Benito Guerra is - többek visszatérésére is számítani lehet a szombati szakaszokon.

Miután elmúlt a Kubica és Neuville által jelentett fenyegetettség, Ogier megőrizte első helyét, és még az is segítette, hogy Latvala a péntek esti szuperspaciálon egy kisebb hibát vétett, így a finn hátránya 13,5 másodpercre nőtt. A harmadik helyen jelenleg Mads Östberg áll közel félperces lemaradással.

A Mexikó Rali állása a pénteki nap után:

 

# Versenyző Autó Idő
1 Sebastien Ogier Volkswagen 1:45:03.0
2 Jari-Matti Latvala Volkswagen +13.5
3 Mads Ostberg Citroen +29.5
4 Andreas Mikkelsen Volkswagen +45.2
5 Elfyn Evans Ford +1:03.9
6 Daniel Sordo Hyundai +1:40.5
7 Martin Prokop Ford +2:03.5
8 Yuriy Protasov Ford +4:57.7
9 Nasser Al-Attiyah Ford +5:15.2
10 Nicolas Fuchs Ford +7:58.7
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: