DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Rali

Sordo bordái bánták a bukást, kihagyja a Svéd Ralit

Legutóbb talán még Mark Webberrel, a Red Bull volt F1-es versenyzőjével esett meg hasonló eset, mint most a Hyundai WRC-pilótájával, Dani Sordóval. A spanyol egy mountain bike-os edzés közben perecelt, több bordája is eltört, így kénytelen kihagyni a Svéd Ralit.

Sordo helyére, a Hyundai elsőszámú csapatába Hayden Paddon fog beugrani, aki eredetileg a másodikszámú legénység i20-asát vezette volna, míg az ő helyét az a Kevin Abbring veszi át, aki most fog debütálni a Hyundai színeiben a rali-világbajnokságon. Abbring a szezon későbbi szakaszában négy futamon egyébként is rajthoz állt volna a koreai gyártó színeiben, így lényegében csak előbbre jött az első közös fellépés időpontja.

 



A hírek szerint Sordónak csak a Svéd Ralit kell kihagynia, a márciusi Mexikó Ralira már felépül. „Szeretnénk jókívánságainkat küldeni Daninak, és gyors felépülést kívánni neki” – idézi az autosport.com a csapatfőnök Michel Nandan szavait. „Alig várjuk, hogy viszontlássuk őt az autónkban. Mi döntöttünk úgy, hogy az a legjobb most neki, ha kihagyja a Svéd Ralit, hogy Mexikóban már újra száz százalékos állapotban legyen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: