DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 2. vasárnap
Rali

Ogier: Nincs mit bizonyítanom Loeb ellen

A rajongók talán dörzsölik tenyerüket, ám a Volkswagen címvédő bajnokát nem érinti mélyen, hogy hétvégén visszatér a mezőnybe korábbi nagy ellenfele, Sebastien Loeb.

Sebastien Loeb, a ralizás kilencszeres világbajnoka a hétvégi Monte-Carlo Ralin visszatér a WRC mezőnyébe. Szereplése egy külön pikantériát rejt magában, sokan árgus szemmel figyelik, hogyan fog teljesíteni honfitársa, a címvédő bajnok, Sebastien Ogier ellenében. A két versenyző még 2011-ben, a Citroen csapattársaiként küzdött egymással a világbajnoki címért, akkor Loeb legyőzte a viszonylag tapasztalatlan Ogier-t.

Az idősebb francia 2012-es visszavonulása óta azonban mindkét világbajnoki címet Ogier hódította el nagy fölénnyel – ha úgy tetszik, ugyanazt műveli, mint korábban majd egy évtizeden keresztül Loeb. Az ifjabb Sebastien számára kényes kérdés lehet, hogy legyőzi-e Loeböt Monte-Carlóban. Ha ugyanis a citroenes megveri őt, aligha tud kitérni a kritikák elől, amelyek megkérdőjelezhetik két, Loebtől mentes mezőnyben szerzett bajnoki címének értékét – főleg úgy, hogy csapata, a Volkswagen már számos ellendrukkert szerzett dominanciája miatt. Ogier azonban nem foglalkozik azokkal, akik árgus szemmel várják a párbaj kimenetelét.



„Azt várom, hogy versenyképes legyen, mint mindig” – nyilatkozta Ogier a WRC weboldalának. „Biztos vagyok benne, hogy erősen fog visszatérni, ami érdekes a verseny miatt, de őszintén megvallva semmiféle plusz nyomást nem érzek. Nem igazán fontos ez a dolog. Úgy érzem, nincs mit bizonyítanom ellene. Csak egy érdekes adalék, hogy újra itt van ő is.”

A 78-szoros győztes Loeb nemrég tesztelte Monte-Carlóban használatos autóját, amely kapcsán bevallotta, akadt néhány nehézsége. „Jó dolog volt visszatérni az autóba, és remek érzés volt négykerék-meghajtású autót vezetni a rendes utakon. A visszatérésem kicsit komplikált volt, de az érzés hamar visszatért. Nem volt túl sok hó, de hát talán a ralin sem lesz. A második napon némi jéggel találkoztunk, főleg reggel. Néhány hajtűkanyar nagyon lassú volt a jégen” – értékelt a visszatérő bajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: