DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
Rali

Ogier: Eszembe sem jutott a VW elhagyása

Pedig a pletykák szerint sokáig nem volt biztos, hogy a kétszeres világbajnok marad a WRC-t domináló együttesnél, szerződéshosszabbítását is szokatlanul későn írta alá.

A 31 esztendős francia pilóta 26 ralin szerzett 17 győzelmével uralta az előző két szezont, és csapata, a Volkswagen sem akadt kihívóra: idén egy híján minden ralit megnyertek, és a ponttáblázat első három helyét hódították el. A trió, köztük Sebastien Ogier-vel 2015-ben is változatlan marad. A hírek szerint azonban a felek nem egyeztek meg könnyen, a világbajnok a Citroen és Hyundai istállókkal is tárgyalt. Ezt bizonyíthatja, hogy szerződését Ogier csak az utolsó előtti Spanyol Ralin írta alá.

„Nagyon könnyű döntés volt ez számomra. Sosem járt a fejemben más opció” – állítja Ogier, akinek szavait az Autosport idézi. „Minden pletyka, amit hallhattak, csak pletyka volt. Miért beszéltem volna más csapatokkal?”



A szerződés pontos hosszáról részletek nem láttak napvilágot, ám Jost Capito, a Volkswagen motorsport-igazgatója határozottan állítja, több évre szól. A VW igazgatótanácsa 2019-ig biztosította az anyagi forrásokat a WRC-csapat számára, ez azonban nem garantálja, hogy az említett időpontig biztosan maradnak is. „Ha úgy gondoljuk, nem halad a helyes irányba, akkor nem kötelező a bajnokságban maradnunk” – mondta korábbi nyilatkozatában Capito.

Ogier 49 pontos előnnyel lett bajnok, szezonja azonban nem alakult zökkenőmentesen. Elmondása szerint németországi kiesése döbbentette rá, hogy van vesztenivalója. „Felismertem a veszélyt. Nem bukhattam el, amin a szezon eleje óta dolgoztam. Butaság lett volna úgy elveszíteni. Megmutatta, hogy ha nem vagy 100 százalékon, akkor nem végzed a feladatod rendesen. De jól reagáltam. És a legfontosabb: reagáltam. Nem volt könnyű, de megcsináltam” – emlékszik vissza a 24-szeres győztes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: