DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Rali

Beindult a téli nagyüzem a Hyundai-nál

A Hyundai Shell World Rally Team az évad befejeztével nem tér pihenõre, hanem már most nagy lendülettel belevágtak a 2015-ös szezonra való felkészülésre. Az alzenaui banda az Ardéche régióban tartotta négy napos tesztjét ezen a héten.

A csapat által kijelölt két pilóta, Thierry Neuville és Dani Sordo sem maradt távol a kilométerek gyűjtésétől - ezzel a december eleji ráhangolódással már javában a Monte Carlo-ra készült az i20 WRC két tehetséges irányítója.

Szerencsésen választották ki a decemberi időpontokat, ugyanis Neuville hétfőn és kedden különböző időjárási körülmények között tesztelhette autóját, míg Sordo szerdán és csütörtökön próbálgatta az autó legújabb beállításait.

A legújabb fejlesztés ugyan még várat magára, de egy-két újítást már belecsempésztek a mérnökök a legutóbbi i20 WRC-be, melyet élesben legelőször a Monte Carlo Ralin fognak tesztelni január második felében.

Thierry Neuville: "Hasznos két napot töltöttünk el az autóban navigátorommal, mellyel már teljes mértékben a következő szezonra hangolódunk. Jó érzésem van az autóval kapcsolatban, egyre jobban haladunk előre. Fontos számunkra, hogy már a legelső futamot felkészülve kezdjük meg. Nem állunk meg, tovább folytatjuk a téli felkészülést a nagyobb siker reményében."

Dani Sordo: "Talán többet vártam volna a 2014-es évtől, de a munka emiatt nem áll meg, hanem még nagyobb reményekkel várjuk a következő szezont. Thierry és én két-két napot töltöttünk az i20-asban, ami azért is jó, mert nem szokunk el az autótól. Pihenés az most nem lesz, egy igazán mozgalmas december elé nézünk."

Michel Nandan, a Hyundai csapatfőnöke: „Minden körülményre készülünk - most aszfalt tesztet tudtunk le, és az igazi havas körülményekre is nemsokára sor kerül. Köztudott, hogy az idei évünk elsősorban teszt jellegű volt, és szeretnénk, ha a 2015 eredményesebben alakulna. Négy napot már letudtunk a héten, de nincs megállás - a hónap közepén Svédországban szeretnénk próbára tenni az autót. A lehető legtöbbet kell kihoznunk belőle - ameddig és amennyit lehet, tesztre szánunk ezen a télen.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: