DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Rali

Ogier és Latvala a mezőny előtt, Kubica sehol

A szezonzáró Brit Rali első versenynapjának délelőtti fordulóját követően Ogier és Latvala éppúgy kiemelkedik a mezőnyből, mint a teljes szezonban. Mikkelsen rontott, Kubica lassú.

Az immár kétszeres világbajnok Sebastien Ogier szűk tíz másodperces előnnyel rendelkezik csapattársához, Jari-Matti Latvalához képest a Walesben rendezett Brit Rali első négy szakaszát követően. Az elején még úgy tűnt, hogy a harmadik VW-vel Mikkelsen is beleszólhat ebbe a csatába, ám a norvég a második szakaszon hibázott, megsérült a kormányműve, és feladta a napot. Holnap a Rali2 szabály értelmében folytathatja ugyan, de a pontszerzésre aligha lesz esélye.

mikkelsen_wal_d



A két Volkswagen messze kiemelkedik a mezőnyből, a harmadik helyért viszont teljesen nyílt a harc a citroenes Ostberg, a visszavonuló Hirvonen, a hazai pályán versenyző Meeke és a hyundaios Neuville közt. Négyüket mindössze 13 másodperc választja el egymástól a 3-6. helyen. A pontszerzők közé a walesi Evans, a beugró Tanak, valamint Prokop és Paddon fér be egyelőre.

Robert Kubica egyelőre csak szenved, négy szakasz után mindössze a 12. helyen áll. A lengyel így nyilatkozott délelőtt: „Megpördültem a szűk hajtűbe befelé menet, majd még egyszer... Ahogy az első kanyart korrigáltam, egyből fékezni kellett a második miatt. Aztán pedig nem a jó útra kanyarodtam be, és tolatnom kellett, egyszóval katasztrófa volt az egész...”

A verseny állása 4 szakasz után:

1. Sebastien Ogier VW 42:34.1
2. Jari-Matti Latvala VW +9.5
3. Mads Ostberg Citroen +40.1
4. Mikko Hirvonen M-Sport Ford +44.6
5. Kris Meeke Citroen +52.3
6. Thierry Neuville Hyundai +52.9
7. Elfyn Evans M-Sport Ford +1:06.4
8. Ott Tanak M-Sport Ford +1:31.4
9. Hayden Paddon Hyundai +1:40.3
10. Martin Prokop Czech Ford +1:41.2
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: