DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Nyereményjáték

Melyik a jó óvszerméret, és hogyan kell azt használni?

A kondomokat többféle méretben, színben, formában szerezheti be, azonban a legfontosabb ezek közül mindenképpen a megfelelő méret.

A jó választás az, amelyik se nem túl szűk, se nem túl tág, pontosan illeszkedik a nemi szervre. Amennyiben túl kicsit használna, az könnyen kiszakad, egy bővebb változat pedig könnyedén lecsúszhat a péniszről.

Emellett fontos a megfelelő méret használata, hiszen az óvszer hatékonyságát befolyásolja, hogy hogyan tárolja, miként húzza azt fel. Lássuk tehát, hogy mekkorát érdemes választania!



 

Az óvszer megfelelő mérete

Jó, ha tudja, hogy a kondom nemcsak a nem kívánt terhességtől véd, hanem mindenféle, szexuális úton terjedő betegségtől is. Ez azonban csak akkor van így, ha pontosan illeszkedik a méret a péniszre. Az adott nagyságú nemi szervhez megvan, hogy melyik méretet szükséges megvásárolnia. 

A Szeresdmagad.hu minőségi óvszerei között bőven akad mindegyik típusból választék. Fontos a pénisz kerülete, amit érdemes előre lemérni, hogy garantáltan a megfelelő kondomot tudja beszerezni. Elegendő egy mérőszalag vagy egy cérnaszál, majd pedig a legvastagabb rész köré tekerve kideríthető a pontos nagyság. A kellék akkor jó, ha nem túl nagy és nem is túl kicsi, hiszen nem jó az sem, ha lecsúszik, de a túl szűk könnyedén kiszakadhat, ami balesetet okozhat. 



 



 

Hol található a méret?

Most, hogy már tudja a saját nemi szervének nagyságát, akkor jöhet a vásárlás. Fontos azonban figyelembe venni, hogy például kamaszkorban a körméret még változhat, így egy aktuális darab nem biztos, hogy később is megfelelő lehet. Néha tehát nem árt ismét megmérni a testrészt, hogy a kondom hatásos legyen. 

A méreteket általában a csomagoláson tüntetik fel, ha azonban nem találja a dobozon, akkor általában a hagyományos gumit tartalmazza, azaz 52 milliméteres kellék van benne. A legtöbb üzletben, gyógyszertárban, drogériában ezt biztosan be tudja szerezni, ha azonban másik mérettel rendelkezik, akkor akár az interneten is rendelhet passzoló darabot. A vásárlás során azonban mindenképpen nézze meg a lejárati időt, hiszen a guminak van szavatossága, ha pedig az lejár, akkor sokkal nagyobb az esélye, hogy a kondom elszakad. 



 

Az óvszer használata

Ha még nem túl gyakorlott a felhelyezésben, esetleg új méretet, új típust választott, akkor nem árt otthoni körülmények között begyakorolni a felhúzást. Ez nagy segítség, hogy a partner társaságában már magabiztosan meg tudja ezt tenni. A filmes fogfeltépős módszert nem javasoljuk, hiszen így nagyobb az esélye, hogy az óvszer megsérül, így a terhesség esélye is megnövekszik. A csomagolást tehát mindig ujjal, a recés részénél kezdve kezdje el felbontani. 

Mielőtt felhelyezésre kerülne, ügyeljen rá, hogy a legörgethető perem kifelé legyen, a csúcsa pedig felfelé mutasson. Szorítsa össze két ujjal ezt a rész, hogy kinyomja belőle a levegőt, majd pedig helyezze rá a kondomot a merev nemi szervére. Ezt követi a lefelé görgetés, egészen a testrész tövéig. Figyelje meg, hogy nem túl bő-e vagy szűk az adott darab.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: