DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Nyereményjáték

A minőségi fúrószárak a minőségi munkához elengedhetetlenek

Ha igazán igényes, minőségi munkát szeretnénk végezni, akkor a fúrószár kiválasztását is körültekintően végezzük! Természetesen itt is nagyon fontos a minőség, de emellett más szempontokat is figyelembe kell venni a választásnál!

Miért olyan fontos a fúrószár?

Enélkül nem készíthető el a professzionális furat. A magas minőség egész egyszerűen alapkövetelmény, feltéve, hogy ragaszkodunk a hatékony munkához, amelynek az eredményével is elégedettek lehetünk. 



 

Mi alapján válasszuk ki a fúrószárat?

Az alap természetesen a jó fúrógép, de önmagában ez nem lesz elég. Kiemelten fontos az is, hogy a fúrószárat aszerint válasszuk meg, hogy passzoljon az anyaghoz, amelyhez használni szeretnénk. 

Éppen ezért érdemes rögtön olyan készletekben gondolkodni, amelyek egyrészt többféle méretet tartalmaznak, másrészt pedig többféle anyag megmunkálására is lehetőséget kínálnak azzal, hogy a benne szereplő fúrószárak alkalmasak ezek megfúrásához.

Az Elefántszerszám.hu Webáruház fúrószárakat, csigafúrókat, spirálfúrókat, valamint komplett készleteket is kínál, arról nem is beszélve, hogy a fúrószárélezőt is megtalálja nálunk, amellyel valóban hosszú távon jó állapotban őrizhetjük meg ezeket a hasznos eszközeinket, s így mindig használatra készen állnak majd, amikor csak úgy hozza a szükség. 

A BGS technic, YATO, Vorel, valamint Sthor márkák gyártmányai között mindenki megtalálja a megfelelő minőséget, amely meglévő fúrógépéhez is teljesen passzolni fog. 



 



 

Az anyag és a fúrószár illeszkedésének jelentősége

Amennyiben rosszul választunk, s a fúrószár nem alkalmas az adott anyag, legyen az akár fa, műanyag, fém vagy beton, akkor nehezen fogunk boldogulni vele, a végeredmény pedig messze elmarad attól, amire vágynánk. 

Ez azt jelenti, hogy például fafúróval nem állunk neki lyukakat fúrni a betonba, mert nehéz munkának és elégtelen furatoknak néznénk így elébe, amelyeket aztán nem tudunk megfelelően használni, legyen bármilyen profi tiplink vagy dübelünk hozzá. 

Már a fúrógép esetében érdemes tisztában lenni a gép teljesítőképességével, hogy ne érjenek később meglepetések minket. Legyen az a gép egyorsós vagy többorsós, mindegyiknél oda kell aztán figyelni a fúrószár kiválasztására is.

A fémekhez csiszolt hegyű fúrószárat válasszunk, míg a fához ragaszkodjunk a fafúrószárhoz, amely szintén jellegzetes kialakítás, azaz két elővágó él, valamint hosszú, központosító csúcs jellemez. Fa megmunkálása esetén ne feledkezzünk meg arról sem, hogy kikapcsoljuk az ütvefúró opciót, és sima fúró üzemmódban használjuk a gépünket!

Ezzel szemben műanyaghoz alkalmasak a fémfúrószárak is, viszont a fafúrókkal nem fogunk boldogulni. Tégla vagy kő esetében, beleértve az ytongot is, már gyémánt fúrószár, illetve minimum vídialapkás fúrószárra lesz szükségünk.

Bármilyen fúrási feladatot végzünk, fontos, hogy gondoljunk a balesetek elkerülésére, valamint betartsuk az előírásokat a munkavégzés során!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: