DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Nyereményjáték

Melyik fogimplantátumot érdemes választani?

Fogimplantátum: sokaknak félelmetesen hangzik ez a szóösszetétel, pláne, ha eleve félnek a fogászati beavatkozásoktól. Pedig az implantáció korunk legmodernebb - és legtartósabb - eljárását jelenti a hiányzó fogak pótlására.

Ma már a fogimplantátumok is sokfélék

A fogászati implantológia népszerűségének növekedésével párhuzamosan egyre korszerűbb és jobb minőséggel rendelkező implantátumokat fejlesztettek ki. A gyártók nem titkolt szándéka az, hogy minél jobb, nemzetközileg is elismert termékeket hozzanak létre. Olyanokat, amelyek amellett, hogy megfelelnek a szigorú szabványoknak, a fogszakorvosoknak és a pácienseknek egyaránt a lehető legjobb alternatívát jelentik. 

Természetesen az implantátumok árai eltérhetnek egymástól, de nem kell aggódnod: attól, hogy egyes típusok olcsóbbak, még ugyanolyan komoly nívót képviselnek, mint a drágább társaik. Tehát az olcsóság nem a minőség rovására megy, ahogy a drágaság sem azt jelenti, hogy a pácienseket a gyártók meg akarják téveszteni.



 

Milyen tényezők szabják meg a fogimplantáció sikerességét?

A fogimplantáció sikeressége számos tényező függvénye. Nagy mértékben függ attól, hogy:

  • milyenek a beültetés feltételei - a foghiány mértéke, az állkapocscsont állapota.

  • az implantátum rendelkezik-e olyan felülettel, ami a csont gyógyulását elősegíti.

  • van-e lehetőség különleges protetikai megoldások alkalmazására.

  • milyen a beültetett implantátum anyagminősége, megbízhatósága, műtéti behelyezhetősége.

A budapesti Jildent Clinique fogszakorvosai a lehető legjobb eredmény elérése és az esetleges kockázatok csökkentése érdekében kizárólag a legnagyobb márkákkal dolgozik. Rendszeresen alkalmazzák a Zimmer, a Nobel Biocare, az AlphaBio vagy a SIC Invent termékeit. Ezek a cégek a világ vezetői közé tartoznak a fogászati ​​implantátumok piacán. Termékeiket a kutatás-fejlesztés és a hosszú évek során szerzett tapasztalatok teszik garantáltan megbízhatóvá. 



 



 

Milyen lehet a fogimplantátumok mérete?

A fogimplantátumok méret szerint is csoportosíthatóak. Léteznek:

  • Vékony implantátumok: ezek átmérője 2-3,5 mm – praktikusak olyankor, ha a nagyobb implantátumok beültetéséhez az állkapocs csontállománya nem elég erős. 

  • Standard méretű implantátumok: ezek átmérője 3,5-4,2 mm – a leggyakrabban alkalmazott típus, amit elsősorban az elülső frontfogak pótlására használnak. 

  • Széles implantátumok: ezek átmérője 4,5-6 mm – ideálisak a viszonylag nagyobb terhelésű fogak pótlására. 

Milyen lehet a fogimplantátumok alapanyaga? 

Lehetnek:

  • Cirkónium fogimplantátumok – ez egy fémmentes kerámia, aminek különlegessége, hogy nem vált ki semmilyen allergiás reakciót. A műtét után a csontosodás gyorsan lezajlik, a végeredmény pedig egy nagy szilárdságú, stabil, kényelmes, tartós implantátum.

  • Titánium fogimplantátumok – a cirkóniumhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. Nem vált ki allergiát, nagy teherbírású, tartós, stabil. 

Szerencsére abban, hogy melyik implantátumot érdemes választanod, a fogszakorvos segíteni fog.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: