DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Nyereményjáték

Milyen szerszámok szükségesek egy laptop javításához?

Milyen eszközökre, szerszámokra és persze tudásra lehet szükség a laptopjavítás precizitást igénylő műveletéhez? Mi kellhet ahhoz, hogy kellőképpen felkészültnek számítsunk a dologhoz?

Illetve megéri-e egyáltalán önállóan hozzálátni a művelethez? A cikkben segíteni fogunk a lehetőségek mérlegelésében, vagyis részletesen kitárgyaljuk az otthoni laptopjavítás eszközigényét és realitását.



 

Dióhéjban a laptopjavítás alapvető szerszámszükségletéről

Mindenekelőtt azt érdemes leszögezni, hogy a laptop szerelése és javítása egyértelműen finommechanikai munkának számít. Vagyis nem igazán tanácsos nekiesni a hagyományos értelemben vett csavarhúzókkal és otthoni szerszámokkal.

Már csak amiatt sem, mivel manapság egyre több webáruházban kaphatók komplett szettek a munkához, azaz kifejezetten a laptopok javításhoz. Ezekben a készletekben megtalálhatjuk mindazokat a csavarokat, csavarhúzókat, csavarkulcsokat, amelyekre csak szükség lehet. 

Ha a beszerzett szerszámok mindegyikét minőségi és strapabíró szerszámosládában is sikerül tárolni, az már mondhatni fél siker. Az viszont már más kérdés, hogy tudjuk-e, mit csináljunk ezekkel a szerszámokkal.



 

Megéri-e önállóan nekiesni a laptopjavítás műveletének?

Az igazat megvallva ennek a kérdésnek a megválaszolásával igen vékony jégre lépünk. Merthogy a kívánt eredményhez, vagyis a sikeres javításhoz alapvető feltétel, hogy mindenképp tisztában legyünk azzal, amit csinálunk.

Vagyis a laptopkarbantartás- és javítás ugyanúgy lehet kontraproduktív is, mint sikeres művelet. A kulcskérdés leginkább abban rejlik, hogy mennyire tudjuk pontosan, mit is csinálunk. Reálisan kell tehát felmérni, hogy értünk-e a javításhoz.

Már csak amiatt is erősen javasolt kétszer is meggondolni az önálló “akciót”, mivel többek között a hasznaltlaptop.eu-nál használt laptop akár garanciával is beszerezhető. Persze ezenkívül sem árthat a helyzet reális értékelése.



 



 

Mennyire éri meg kísérletezni az önálló laptopjavítással?

A tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a laptopfelhasználók egy igencsak szűk rétege az, aki tudás és eszközkészlet szintjén egyaránt felkészültnek számít az önálló műveletek kockázatmentes kivitelezéséhez.

Az esetek zömében sokkal inkább megéri felkeresni egy olyan szakszervizt, ahol értenek a dologhoz, korrekt árakon dolgoznak, és még az időpontfoglalás és a folyamat menedzselése is gördülékenyen halad.

A gyakorlatban ugyanis nemcsak gyorsan, de kiemelt eredményességgel is működhet a laptopjavítás ebben a formátumban. Előre jelezzük, hogy vinnénk a gépet és megbeszélünk egy konkrét időpontot.

 

Aztán a diagnózist követően fel tudjuk mérni, hogy egyrészt megéri-e a javítás, másrészt mennyi időbe telik. Vagyis a döntés mindvégig nálunk lehet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: