DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Nyereményjáték

Miért olyan sikeresek az indiai szakemberek?

A világ legnagyobb cégóriásai, mint a Microsoft, az Alphabet vagy a Vimeo élén fantasztikus tudású indiai szakemberek állnak. Hogyan jutottak el idáig, min mentek keresztül, és mi a sikerük titka? Megmutatjuk, mi mindent tanulhatunk tőlük a bizniszről!

Statisztikai adatok 

Az Amerikai Egyesült Államok lakosságának mindössze 1%-a indiai származású, ennek ellenére a felsővezetők között rendkívül nagy arányban szerepelnek. A méltán híres Szilícium-völgy munkavállalói között az indiai származásúak 6%-os arányban vannak jelen. 

Nemrégiben pedig a világ egyik vezető közösségi oldala, a Twitter vezérigazgatói posztjára egy kiváló indiai szakember, Parag Agarwal került. Ennek kapcsán sokan felkapták a fejüket a páratlan siker hallatán, és ismét terítékre került az indiai születésű szakemberek kemény munkája és sikereik.

Az, hogy miért ilyen sikeresek az indiai munkavállalók a technológiai ágazatokban, több kutatót is érdekelt. Az egyik híres kutatás, “A másik egy százalék: Indiaiak Amerikában” szerint a polgárjogi mozgalom következtében az USA-ba vándorló indiaiaknál keresendő a siker eredete.

Manapság elmondható, hogy a legtöbb technológiai újítás és szoftver köthető valamilyen zseniális indiai származású szakember kutatásaihoz. Szerezd be a legmodernebb szoftvereket a Szoftver.hu segítségével, és kerülj képbe a legkiválóbb technológiákkal!



 

Honnan ered a siker?

Az indiai bevándorlók azért voltak rendkívül nehéz helyzetben, mert egyik más nemzet bevándorlóihoz sem hasonlítottak. Csupán a kiváltságosok, a legfelsőbb kasztokból érkezők tehették meg, hogy jó hírű főiskolára, egyetemre járjanak. A mesterszakot elvégzők pedig egy rendkívül szűk réteget képeztek, mivel az rendkívül költséges az USA-ban.

A vízumrendszer is jelentősen leszűkítette a szakemberek csoportját. Csak azok az indiai származású, technológiai, mérnöki, matematikai vagy tudományos képességgel rendelkező szakemberek kaphattak munkavállalói engedélyt, akik megfeleltek a feltételeknek. Emellett a folyamatosan változó és növekvő munkaerő piaci igények mellett is szükséges volt tartani a lépést.



 



 

A kemény munka gyümölcse

A híres akadémikus és technológiai szakember, Vivek Wadhwa úgy véli, hogy az indiai felsővezetőknek különösen keményen kellett dolgozniuk. A sikereik annak köszönhetőek, hogy páratlan alázattal állnak hozzá a feladatokhoz, és a ranglétrát lépcsőnként, fokozatosan másszák meg.

A témát kutatók szerint a kulturális háttér is jelentősen befolyásolja az indiai születésűek munkamorálját. Az indiai oktatásban például különösen nagy hangsúlyt fektetnek az idegen nyelvek ismeretére, amely jól jöhet egy másik országban való letelepedés során.

Szerezd be vállalkozásod számára a legkorszerűbb megoldásokat kínáló szoftvereket a Szoftver.hu honlapján keresztül!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: