DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Nyereményjáték

Az elmúlt évek nagy visszatérői - a szabadidőszettek

A 90-es években a szabadidőszettek olyannyira a ruhatár alapelemének számítottak, hogy még a legelitebb hírességek, mint Jennifer Lopez vagy Britney Spears is viselte őket. Az elmúlt két évben pedig úgy tűnik, mintha a divattörténelem megismételné önmagát. Ismét felbukkantak mindenhol a szabadidőszettek - a divatmárkák legújabb kollekcióiban, a hírességek Instragram fotóin, illetve a TikTok videóiban.

A kényelem és a stílus találkozása

Még a legcsajosabb hölgyek ruhatárában is szükség van legalább egy szabadidőszettre. Hogy miért? Mert kényelmes, laza, és a sportcipőtől kezdve a magas sarkúig bármivel kombinálható. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb mai melegítőfazon már teljes magabiztossággal hordható akár az utcán is. Egy szóval lejárt a kinyúlt, megfakult, előnytelen darabok ideje. 

A megfelelő darab kiválasztása azonban nem mindig egyszerű feladat, ezért most hoztunk egy rövid útmutatót, aminek a segítségével könnyebben fog menni majd a vásárlás. 



 

Mi lesz a funkciója?

Az első és legfontosabb, hogy átgondoljuk, mire is fogjuk legtöbbször használni az adott ruhadarabot. Ha otthoni pihenésre vagy takarításra, akkor mindenképpen a kényelem az, amit szem előtt kell tartani. Ilyenkor a pamut verziók lesznek a legpraktikusabbak. 

Abban az esetben viszont, ha inkább sportruházatnak vásároljuk, akkor érdemesebb speciálisabb kialakítású darabokat beszerezni, amelyek kellően rugalmasak, ugyanakkor rendkívül tartósak is egyben. Manapság számtalan minőségi, lélegző, szintetikus anyagok keverékéből készült modellt találhatunk a boltok polcain, mint például a poliészter, polipropilént tartalmazó anyagok vagy más, az izzadságot elvezető szövetek. A NorenStore szabadidőruha kínálatában mindkettőre találhatunk megfelelő alternatívát. 



 



 

Optimális méret

Amennyiben sikerült kijelölni a megvásárolandó szabadidőszett funkcióját és ezáltal az anyagát is, következhet a méredzkedés. Ezt a lépést semmiképpen sem szabad kihagyni a vásárlás előtt, ha a számunkra legmegfelelőbb darabot szeretnénk megkaparintani. 

De mi a helyzet akkor, ha két méret közé esünk? Ilyenkor a személyes preferencián múlik, hogy melyik mellett tesszük le a voksunkat. Ha nem bánjuk, hogy kicsit szűkebb lesz, mivel amúgy is hasonló fazonokat szoktunk hordani, akkor a kisebb méret a nekünk való. Azonban, ha inkább a lazább szabás áll közelebb a szívünkhöz, akkor mindenképpen a nagyobb méretet válasszuk.

 

Találjuk meg a számunkra megfelelő színeket!

A tanácsunk az, hogy inkább semleges színű szabadidőszetteket válasszunk, amelyek jó kiindulópontot teremthetnek bármilyen szett összeállításához. 

Legyünk akár tél, tavasz, ősz vagy nyár színtípusok, mindegyik legalább 3-4 bázisszínnel rendelkezik, amelyek remekül kiegészítik az adott színtípus palettáját, és bármely színével harmonikus párost alkotnak. 

Talán a tengerészkék az egyedüli, amelyet univerzális bázisszínként tartunk számon, azaz bárki választhatja az alapruhatára semleges színéül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: