DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Nyereményjáték

Nagy szükség volt a diákmunkára a karácsonyi szezonban

Hatalmas volt a kereslet a szezonális munkaerőre a karácsonyi időszakban. Szinte minden szektor felpörgött, hogy ki tudja szolgálni az igényeket, és rengeteg diákmunka lehetőség is megnyílt a megnövekedett kereslet miatt.

Új pozíciók nyíltak

Természetesnek vettük az ünnepi szezonban, hogy az utcák, terek kirakatok díszbe öltöznek és az ajándéknak szánt termékek időben a fa alá kerültek díszcsomagolásban. Bele sem gondoltunk abba, hogy ez mennyi ember munkáját veszi igénybe, és milyen plusz feladatokat kell ellátni az évközi általános teendőkön kívül.

Számos olyan pozíció nyílt meg a munkaerőpiacon, ahová időszakos munkavállalók tudtak jelentkezni. Ilyen például az ajándékcsomagoló, ahol olyan kreatív alkotószellemű jelentkezőket alkalmaztak, akik kézügyességének köszönhetően profi csomagolóvá avanzsáltak.

Ugyancsak jó, ha kellő fantáziával rendelkezett a karácsonyfa-díszítő, aki jellemzően a bevásárlóközpontokban látta el a munkáját. A karácsonyi ablakdíszítő és égősor-kibogozóra is nagy kihívások vártak decemberben, hiszen az igazi mesevilág megteremtéséhez rengeteg előkészület és jó esztétikai érzék, valamint türelem szükségeltetett. A rénszarvas-felügyelő pedig az egyes vásárokon, rendezvényeken megjelent állatokra figyelt, hogy minden rendben menjen.



 

A diákmunka mindig elérhető

A karácsony mindig fontos szerepet tölt be az emberek életében, és ezt a kereskedők jól tudják. A megsokasodó eladások miatt plusz munkaerőre van szükség. A WHC segítségével lendületes diákmunkaerőhöz juthatunk, és felvehetjük a versenyt a többi piaci szereplővel. A diákmunkákra nagyon sokan jelentkeznek, így lehetőség van gyorsan, rövid határidőre történő nagy létszám biztosítására. Kedvelt foglalkoztatási típus, hiszen csak a ténylegesen ledolgozott munkaórák után kell fizetni és ezt is kedvező feltételekkel. Nincs bejelentési kötelezettség, ezáltal jelentős papírmunkától kímélhetjük meg magunkat. Előny továbbá, hogy a fiatal tehetségeket korán felfedezhetjük, hogy aztán később be tudjuk őket építeni a szervezetbe.



 



 

Számos előnnyel jár a fiatalok foglalkoztatása

A diákmunkásokra nagy szükség van azokban az időszakokban, amikor megnövekszik a kereslet. Általában minden cég szeretettel fogadja őket, hiszen lendületesek és motiváltak. A kedvező foglalkoztatási feltételek mellett a fiatalok felpezsdítik a cég életét, és akár új nézőpontból más megvilágításba is helyezhetnek egy-egy feladatot.

A diákmunka által nem csak a tanulók jutnak anyagi javakhoz, a cég is nagy tapasztalatokra tehet szert általuk. Azok a vállalatok, akik a karácsonyi szezon alatt fiatalokat foglalkoztattak, biztosak lehettek abban, hogy el tudják látni az egyre inkább növekvő igényeket. A diákmunkások pedig a kifizetett bérből szebbnél-szebb ajándékokat vehettek szeretteiknek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: