DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Nyereményjáték

Munkavédelmi szandálok, papucsok nemcsak nyári használatra

Bizonyos munkahelyeken a szigorú dress code-nak megfelelően nem megengedett még nyáron sem a papucsok, szandálok viselése, azonban ez a szabály a legtöbb munkahelyre nem vonatkozik, sőt egyre megengedőbbek a munkáltatók.

Ugyanakkor vannak munkakörök, munkakörülmények, ahol a munkavédelmi cipő viselése előírás alapján kötelező. Ilyen esetekben a váltócipőként funkcionáló munkavédelmi szandál, papucs a biztonsági funkció mellett a kényelemnek és praktikumnak is megfelelő viselet. 



 

Mikor viseljen munkavédelmi szandált, papucsot? 

A munkavédelmi szandálok, papucsok elsősorban a nyári, valamint a beltéri, száraz munkakörülmények közötti használatra tervezettek. A biztonságot szolgálják, emellett a jó szellőzésnek köszönhetően egész nap, melegben is kényelmes viseletet nyújtanak, így higiéniai és egészségvédelmi szempontból is optimálisak.

A munkavédelmi szandálokkal szemben is követelmény, hogy stabil alátámasztást nyújtsanak, csúszásgátló talppal rendelkezzenek, hiszen például egy konyhán végzett munka esetében ilyen védelemre is szükség van. 

Minden esetben egyénileg kell mérlegelni a kockázatokat, és azok alapján meghatározni a munkavédelem fokát, majd annak megfelelően kiválasztani a munkacipőt. Kisebb kockázatoknak kitett bizonyos ipari, üzemi, laboratóriumi munkakörülmények között elegendő lehet munkavédelmi szandál, papucs viselése. 



 



 

Biztonság, kényelem, szellőzés

E három kritérium határozza meg a megfelelő munkavédelmi szandálokat, papucsokat. Azonban a szellőzés nem mehet a stabilitás, a védelem rovására, a cipő tartása nagyon fontos tényező a munkavégzésnél. A cipőnek minden körülmények között, minden mozdulatnál illeszkednie kell a lábhoz a megfelelő biztonság érdekében. 

Az Épkézláb Munkaruha minőségi munkavédelmi szandálokat, papucsokat, egyéb lábvédelmi termékeket is forgalmaz, érdemes körülnézni a kínálatban.

Akár munkára, akár szabadidős tevékenységhez keres lábbelit, mindkét esetben fontos, hogy az ergonomikus kialakítású és komfortos legyen, és a funkciónak megfelelő védelmet biztosítsa.



 

Kényelmes munkavégzés egész nap

A munkavédelmi szandálok, papucsok kiválasztásakor a láb- és egyéb sérülések megelőzésének célja elsődleges. Emiatt a munkavédelmi kategóriába sorolt szandálok is különféle védettségi szinteknek felelnek meg, így léteznek zárt, merevített orrú, zárt, merevített sarkú, továbbá nyitott orr- és sarokkialakítással rendelkező, papucsszerű modellek is. 

A védelem szempontjából a csúszásgátló talp alap, ami kiegészülhet sav- és olajálló tulajdonságokkal, átszúródás elleni és egyéb védelemmel. 

 



 

A szandálok higiéniája, kényelme fokozható speciális baktérium- és gombaellenes, valamint ortopédiai talpbetétekkel.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: