DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Nyereményjáték

Nem minden rossz, ami annak tűnik!

Neked is feltűnt már, hogy milyen egyszerűen kategorizáljuk a különféle szokásainkat? Nagyon könnyedén címkézünk fel mindent anélkül, hogy alaposabban belegondolnánk, hogy valóban rossz-e az a szokás, vagy csak a külvilág mondatja velünk ezt?

Sokszor az emberek felé való megfelelni akarás vezényel minket, és érezzük magunkat kellemetlenül akkor is, amikor egyáltalán semmi okunk nem lenne rá.

Te mikor érezted magad utoljára rosszul? Amikor lustán semmit tettél? Vagy amikor egy döntési helyzetben nem tudtál dönteni? Esetleg amikor elöntött a düh?

A videopszichologus.hu szakemberei megnyugtatnak: nem minden tulajdonság rossz, ami elsőre annak tűnik.



 

Nem lehetünk mindig pozitívak!

Egy ideje belopózott a köztudatba, hogy legyünk pozitívak, minden rosszban van valami jó, mindennek örüljünk.

Igen ám, de ez az erőltetett pozitivizmus meglehetősen kontraproduktív tud lenni. Meg kell élnünk az élet sötétebb, negatívabb oldalát is ahhoz, hogy teljes legyen. Egy nap sem mindig csak a verőfényes napsütésből áll, így ne érezd magad rosszul, ha időnként viharok dúlnak a lelkedben. Kell ez is ahhoz, hogy a szélcsend valóban szélcsend lehessen!



 



 

Minden érzés kell nekünk!

Ha azt sulykolják beléd, hogy csak boldog lehetsz, csak mosolyogni szabad, csak a békés lélek a jó, akkor valószínűleg rossz emberek vesznek körül.

Igenis szabad semmit tenni, lustálkodni, hagyni, hogy testünk és agyunk tétlenkedjen. Ezek az úgynevezett üresjáratok is kellenek ahhoz, hogy a többi időben jól tudjunk működni.

Igenis szabad dühösnek és mérgesnek érezni magunkat, szabad megengedni magunknak ezeket a negatívnak vélt érzéseket is, hiszen ezek nélkül rengeteg feldolgozatlan energia maradna a lelkünkben.

Igenis szabad lassúnak lenni. Egyáltalán nem szükséges mindig rohanni. Olykor jó úgy csinálni a leghétköznapibb teendőket is, hogy közben élvezzük és odafigyelünk a részletekre. 

Igenis szabad döntésképtelennek érezni magunkat, mert nem kell mindig dönteni. Néha a nem döntés a döntés, és ezt csak fel kell ismernünk.

Igenis dicsérjük meg magunkat, és ne nyilatkozzunk lekicsinylően saját teljesítményünkről. Ez persze nem jelenti azt, hogy folyamatosan dicshimnuszokat zengjünk, de fontos, hogy tudjuk és tudassuk a környezetünkkel, hogy miben vagyunk kiemelkedően jók.

Ha úgy érzed, valamelyik ezek közül nehezedre esik, konzultálj a videopszichologus.hu szakértőivel!



 

Egyszer lent, egyszer fent

A mai világban, főként a közösségi média hatására sokan csak akkor érzik magukat jól, ha sikeresek, gyorsan és jól döntenek, nincs egy perc üresjáratuk sem, tele vannak programokkal, mindig boldogok és elégedettek.

Csakhogy a való élet nem ilyen. 

A való életben minden van: jó és rossz, siker és sikertelenség, öröm és bánat, nyugalom és düh, csend és rohanás. 

Ha szerencsések vagyunk, akkor mindez egyensúlyban van, és így tudunk teljes életet élni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: