DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
Nyereményjáték

Ekkor érdemes elektromos hősugárzót vásárolni

Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a helyiségben, ahol tartózkodunk, megfelelőnek kell lennie a hőmérsékletnek. Ha fázunk, vagy épp ellenkezőleg, ha túl meleg van, az kényelmetlen lehet a számunkra.

Téli időszakban sarkalatos kérdés nem csak a lakásunkban, hanem a közösségi terekben is a fűtés. Amikor nincs központilag vezérelhető fűtési rendszer egy épületben, akkor mobilizálható eszközökre van szükség. Fontos, azonban, hogy mindig a leghatékonyabb fűtési módszert alkalmazzuk.



 

A megfelelő fűtőtest kiválasztása

Egy helyiség felmelegítése akkor mondható hatékonynak és eredményesnek, ha a hő eloszlása egyenletes. Vagyis a tér fűtőtesttől távolabb eső pontjain is kellemesen meleg lesz. Épp ezért kell a nagyobb alaptereületű helyiségeket másképpen befűteni.

Amíg egy 10-20 négyzetméteres hálószobát akár egy kis olajradiátorral is fűthetünk, a raktárak, rendezvénytermek, aulák fűtéséhez nagyobb teljesítmény szükséges. Az Airfresh kínálatában megtalálható elektromos hősugárzók nagyobb terek fűtésére is alkalmasak. Azonban ezen modellek közt is különféle típusokat találunk.



 

Raktárak, csarnokok fűtése

Ipari, kereskedelmi épületek esetén, ahol árutárolás vagy gyártás folyik, speciális fűtési eszközökre lehet szükség. Az itt dolgozók és a termékek védelme érdekében is hatékony, ám a körülményeknek megfelelő technológiára van szükség. 

Az elektromos hősugárzók egy fajtája az infravörös sugarakat kibocsátó hősugárzó. Ezek a fűtőtestek légmozgás nélkül melegítik fel a helyiséget. Különlegességük, hogy az infrasugarak nem a légteret fűtik. Ezek a hullámok a szilárd felületek belsejébe behatolva azokat fűtik fel. Ezek pedig tovább sugározzák felénk a hőenergiát.



 



 

Az elektromos hőlégfúvó működése

Amíg az infra hősugárzó nem mozgatja a levegőt, az elektromos hőlégfúvó épp ettől válik hatékonnyá. A meleget a beépített fűtőszálak biztosítják, amelyet ventilátorlapátok terítenek szét a helyiségben. Mivel ezek a forgó elemek nagy teljesítménnyel bírnak, a távoli zugokba is eljut a hő.

Ez a típusú fűtési technológia kiválóan alkalmas akár több száz négyzetméteres helyiségek fűtésére is. Tornatermekben, színházakban, sportcsarnokokban igazán hatékonyan fűthetünk ezekkel a készülékekkel. Ráadásul könnyen mobilizálható berendezésről van szó, így a mozgatása sem jelent problémát.



 

Takarékoskodjunk az energiával

A jelenkor egyik legnagyobb problémája, hogy az emberiség túl sok energiát használ, amellyel pusztítja a környezetet. Természetes, hogy fűtenünk kell, azonban ha termosztáttal tesszük ezt, spórolunk az energiával.

Az elektromos hősugárzóban beépített termosztát van, ami folyamatosan méri a légtérben a hőt. Ez azt jelenti, hogy csak akkor lép működésbe a készülék, ha a hőmérséklet csökkenése indokolja. Az energiatakarékosság háztartási viszonylatban is fontos. Azonban ipari léptékben ennek még nagyobb a jelentősége.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: