DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
Nyereményjáték

Merüljünk el a poszterek világában

Mindannyian szeretjük a megszokott, meghitt dolgokat magunk körül. Egy ideig. Aztán valami újra, merészre vágyunk, olyasmire, ami szokatlan és formabontó. Ilyenkor jöhetnek jól a poszter tapéták, fotótapéták, amikkel egyedivé tehetjük az otthonunkat.

Nem kell lemondani az ötleteink megvalósításáról

A vizuális kommunikáció különleges termékei már mindenki számára elérhetőek. Napjainkban csak percek kérdése, és már hangulatosabbá is tehetjük a lakásunkat egy-egy jól kiválasztott és elhelyezett fotótapétával. A modern öntapadós felületnek köszönhetően nem kell ragasztóval bajlódni vagy káoszt és koszt teremteni, akár fél óra alatt is megújulhat a design.

Az egész falat - vagy csak a fal egy részét - beborító poszter tapéták egyszerűen, de mégis látványosan változtathatják meg az egész lakás hangulatát. Kiváló minőségűek, változatos motívumokkal rendelkeznek - lehetnek papír vagy vlies anyagúak. Mindkét változatnak megvan a maga előnye: a vlies egyszerűbben kezelhető, a papíralapú pedig költséghatékonyabb megoldást jelent.

Szög és képkeret helyett

Sokan szeretik a bekeretezett képeket, festményeket dekorációs elemként használni. A felszerelésük azonban - a szög miatt - sokszor csúnya nyomokat hagyhat a falon, illetve a kép alatt lévő falrész színe egy idő után más lehet a többinél. Ennek elkerülése érdekében érdemes inkább posztert vagy fotótapétát alkalmazni.

Több száz minta áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy a számunkra legmegfelelőbb motívumot megtaláljuk. Tájképek, városrészletek, vadvilág, virágok, mesefigurák, absztrakt minták. Művészi kidolgozásuk miatt soha nem keltenek giccses vagy olcsó hangulatot. Megjeleníthetővé válik a természet, a tengerpart, vízesés, piramisok, az építészet, a kő- és faminták, a világűr, a sport, a gasztronómia. Akár még 3D-s hatású képek is elérhetőek. A választásnak lényegében csak az egyéni ízlés szab határt.

 



Ideális felhasználási helyek lakáson belül

Mivel a poszter tapéták nagy felületen helyezkednek el, korántsem mindegy, hogy melyik helyiségbe milyen stílusút fogunk felhelyezni. Egy kellő körültekintéssel kiválasztott fotótapéta ugyanis hatással van az egész térre, a helyiség hangulatára - megnyugtató légkört biztosít és otthonos benyomást sugároz. 

Hol van már az az idő, amikor a gyerekek és kiskamaszok az újságokból kiszedett poszterekkel díszítették a szobák falát? Ma már széles a kínálat az ő igényeik kielégítésére is. A gyerekszobába felkerülhetnek mesefigurás tapéták, autós poszterek, amelyeket a kor előrehaladtával, az érdeklődési kör változásával (és a pénztárcánk teherbíró képességével) összhangban cserélgethetünk.

A hálószobába célszerű olyan képet vagy mintát tennünk, ami nyugtatólag hat, és a pihenésünket szolgálja. Ezért előtérbe kerülnek a virágmintás, halványabb színű poszterek, a tájképek, a tengerpartot vagy az égboltot ábrázoló fotótapéták. Ezeket a posztereket egyedi gyártásban is képesek elkészíteni - személyre szabott méretben és mintával - a magas műszaki technológiának köszönhetően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: