DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
Nyereményjáték

A mágneses iszapleválasztó használatával járó előnyök

A mágneses iszapleválasztó használatának fontosabb előnyei, illetve a készülékválasztás lényeges szempontjai lesznek terítéken a bejegyzés keretei között. Alapvetően segíteni szerettünk volna, hogy a készülék tudatos kiválasztásának köszönhetően a frissen beszerzett eszköz valóban hozzáadott értéket jelentsen.

Milyen funkciót hivatott egyáltalán betölteni a mágneses iszapleválasztó szerkezete?

A mágneses iszapleválasztó használatának elsődleges funkciója a fűtési rendszerek tartós és hatékony védelmét biztosítani. Nyilván sokat elárul ennek kapcsán maga az elnevezés is. A lényeg, hogy a fekete vas-oxidtól való tartós védelem biztosítható a szerkezet által.

Amire egyébként kiemelt szükség is lehet annak érdekében, hogy a kimondottan sokba kerülő, és nélkülözhetetlen fűtési rendszer várható élettartamát minél inkább sikerüljön meghosszabbítani.

Úgyhogy ebből a megfontolásból tényleg rendkívül sokat érhet, hogyha korszerű mágneses iszapleválasztó gondoskodik a tartós védelemről.



 

Ami jogos elvárásként felmerülhet a készülék kiválasztását illetően

Nyilván sokat számítanak az épület adottságai, illetve az, hogy egyáltalán mennyi hely áll rendelkezésre a zavartalan működéshez. Ugyanakkor sosem árt, hogyha kompakt kialakítással rendelkező, akár szűk helyeken is funkcionálni képes készüléket tudunk használni.

Technikai szempontból ma már joggal lehet elvárni a kettős áramlású művelet rendelkezésre állását. Ennek a hozzáadott értéke egyébként abban rejlik, hogy képes maximalizálni a gyűjtést, miközben a méret minimalizálásában is fontos szerepet tölthet be.

Nyilván nem elhanyagolható tényező az sem, hogy egyszerű, úgynevezett soros telepítéssel lehessen megoldani a készülék üzembe helyezését. Csakúgy, ahogyan például a Spear&Jackson Boilermag mágneses iszapleválasztó kapcsán is jól megfigyelhető.



 



 

További praktikus szempontok, amelyek felmerülhetnek a választás kapcsán

Szintén előnynek számíthat egy-egy készülék esetében, hogy hagyományos elzárószelepekkel történik meg maga a szállítás. Ezzel együtt a beszerelést is megkönnyítheti, ha az eszköz vízszintes vagy függőleges csővezetékre egyaránt probléma nélkül szerelhető.

Ugyanúgy technikai szempontból jelenthet hozzáadott értéket a blokkmentes mágneses konfiguráció, hozzájárulva a működés kiemelt hatékonyságához. Alapvetően ezek a tulajdonságok azok, amelyek egy-egy mágneses iszapleválasztó kedvező választását jelentik.

 

Persze a költséghatékony működésen túl az sem elhanyagolható szempont, ha az egyébként kifogástalanul dolgozó készülék tisztítása gyorsan és egyszerűen elvégezhető. Ehhez egyébként nagy segítség, ha a mágneshüvely eltávolítható, megkönnyítve ezzel az öblítést is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: