DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Nyereményjáték

Zárak a bútorokon

Bizony vannak olyan helyzetek, amikor nem árt, ha a bútoraidon is van zár. Persze egyáltalán nem arra kell gondolni, hogy feltétlenül minden bútort be kell zárni.

Bizony vannak olyan helyzetek, amikor nem árt, ha a bútoraidon is van zár. Persze egyáltalán nem arra kell gondolni, hogy feltétlenül minden bútort be kell zárni, hiszen ennek se sok értelme nem lenne, se az életedet nem könnyítené meg. 

Viszont ha fontos, hogy egyes értékeidet, ékszereidet vagy akár fontos dokumentumaidat némileg nagyobb biztonságban tudhasd, vagy éppen a gyermekeidet szeretnéd megóvni úgy, hogy nem férhetnek hozzá egyes anyagokhoz vagy veszélyes tárgyakhoz, például tisztítószerekhez, gyógyszerekhez vagy alkoholhoz, akkor érdemes elgondolkodnod azon, hogy néhány bútorodra itt az ideje külön zárat szerelni.



 

Milyen bútorokra való zárakra lehet szükségünk?

A bútorzárak igen hasznosak lehetnek, ha szeretnéd biztonságban tartani a kincseidet, ha vadászként vagy gyűjtőként szeretnéd elzárni a fegyvereidet. Vagy például ha az irataidat, diplomáidat, fontos szerződéseidet vagy más, nagy becsben tartott dokumentumaidat szeretnéd olyan helyen tartani, ahonnan biztosan nem keverednek el, még véletlenül sem. A leggyakoribb bútorzár kategóriák ennek alapján a vitrin zárak, a fegyverszekrény zárak, valamint a fiókzárak. 

Érdemes megfontolni a bárszekrény zárhatóságát, de kisgyerekek mellett fontos az is, hogy a gyógyszerek és a tisztítószerek se juthassanak a kis kezekbe, nehogy kárt tegyenek vele magukban. Jobb megelőzni a bajt, nem igaz?

Az otthonunkon kívül is lehet szükségünk ebbe a kategóriába eső zárakra, gondoljunk például egy öltözőszekrény zárra, de a postaláda biztonságának növelésére való postaládazár is ilyen lehet.

Ennek megfelelően vannak zárak, amelyek fémbútorra, illetve lemezszekrényekre valók, míg mások kifejezetten üvegajtóhoz készültek, de vannak olyanok is, amelyek hagyományos bútorlapokból vagy fából készület bútorajtókra szerelhetőek. Az 1kulcs.hu webáruházban még olyan érmés zárak is kaphatók, amilyeneket a bevásárlóközpontokban használhatunk táska, illetve más értékeink megőrzésére. Itt az érmék segítik azt, hogy a kulcs biztonsággal visszakerüljön.

Szintén izgalmas lehetőség a kártyás elektronikus bútorzár, amelyhez akár külön chip is vásárolható.



 



 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő bútorzárat?

Az elsődleges szempont mindig az ajtó anyaga kell, hogy legyen, hiszen a fémajtókhoz, az üvegajtókhoz, valamint a faajtókhoz mind-mind különböző zárak fognak passzolni. Ezen felül az is fontos, hogy annak megfelelő zárat válasszunk, amilyen az ajtó. Így például a kétszárnyú ajtóhoz kifejezetten ahhoz való zárak fognak passzolni. Külön kategóriát képeznek a tolóajtók, ebben az esetben is fontos szem előtt tartani, hogy kifejezetten tolóajtóhoz fejlesztett zárat használjunk.

A fa ajtók esetében választhatunk rászegező bútorzárat, de szóba jöhet a bevésős bútorzár is. Az elektronikus bútorzár előnye ezekkel szemben, hogy nagyon könnyű felszerelni és a bútorban nem kell semmilyen sérülést okozni. Maga az elektronikus bútorzár nem látszik kívülről, így azokon a helyeken is használhatjuk, ahol kifejezett cél, hogy a zár láthatatlan maradjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: