DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Nyereményjáték

Tél, síelés, wellness – jöhet, ebben a sorrendben!

Ki ne szeretne egy egész napos síelést követően a wellnessben megpihenni, mindeközben pedig még egy csodálatos panorámában is gyönyörködni? Karintia fantasztikus sípályái, Bad Kleinkirchheim termálfürdői és egy színvonalas wellness-szálloda garantáltan leveszik a lábáról!

Síelés után irány a wellness és a spa!

Karintia télen egy valódi síparadicsom, rengeteg látogatót vonzanak sípályái, az Alpok hegyvonulatai, és aki nem a síelésre szavaz, annak is bőven tartogat élményt ez az osztrák régió. 

Bad Kleinkirchheim kifejezetten népszerű település, ahol a téli sportok mellett számtalan kikapcsolódási lehetőséget találunk, többek közt messze földön híresek termálfürdői. “Sípályáról egyenesen a termálfürdőbe” - hangzik a szlogen, amely még vonzóbbá teszi a vendégeknek a helyet egy különleges élmény ígéretével. 

A rengeteg színvonalas szálláshely közül érdemes kipróbálni, hogy milyen a tél a Birkenhofban, hiszen a családias wellness-szálloda, a Hotel OTP Birkenhof **** házon belül is gondtalan pihenéssel, feltöltődéssel vár mindenkit, a közelben pedig - mindössze néhány lépésnyire - a síelés, a kirándulás élményei mellett Bad Kleinkirchheim termálfürdői egyikében frissülhetünk fel. 

Az éves napsütéses órák száma ezen a területen rendkívül magas, így egy kis napfürdőzés is megelőzheti a valóban vizes élményeket.



 



 

Römerbad, az Alpok büszkesége

Egy igazi kuriózum az Alpok lábánál, Bad Kleinkirchheim egyik kiemelkedő nevezetessége a Römerbad. A településen található két termálfürdő közül ez az, amelyiknek gőzölgő termálmedencéi hívogatnak már a mellette húzódó Franz Klammer- sípályán lesiklás közben.

A Römerbad az Alpok büszkesége, melynek neve is utal rá, hogy már a rómaiak fürdőt létesítettek ezen a helyen, és a spa élmény nem új keletű ezen a településen. 

Az Alpok legszebb wellness-komplexumaként tartják számon a 2007-2008-as felújítást, átépítést követően. Hatalmas római stílusban megálmodott szaunarészleg, részben a szabadba nyúló termálmedencék szolgálják ki a vendégek igényeit, de emellett masszázsrészleg és szépségszalon is várja a lazulni, szépülni vágyókat.

Örök emlék marad a fürdőből elénk táruló látvány, amíg a fürdőt élvezzük, addig a téli táj, a síelők és a felvonó látványa nyújt élményt.



 

Therme St. Kathrein, a családosok kedvence

A már említett Hotel OTP Birkenhof **** szállodához közelebbi fürdő a Therme St. Kathrein, amely a családosok kedvence. Kifejezetten gyermekbarát szolgáltatásokkal, óriáscsúszdával várja a vendégeit.

A festői környezetben elhelyezkedő fürdőről rengeteg legenda szól. Egyik szerint a Mindenható elejtett könnycseppéből fakadt a gyógyító forrás, amelyet már több mint 500 éve is említettek és a fiatalság forrásának tartottak. 

Termálvizének olyan jótékony hatásait ismerjük, minthogy az immunrendszert erősíti, véd a fertőző betegségek ellen, vagy enyhíti a reumatikus panaszokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: