DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Nyereményjáték

Melyik a három legnépszerűbb street food?

Vajon milyen ételeket rendelnek a leggyakrabban házhoz Magyarországon? A kedvelt ázsiai leveseket, esetleg a hagyományos óriási rántott húst? Mit rendelünk mi, magyarok, és miért? Nézzük!

Melyik a három legnépszerűbb étel?

Azt gondolnánk, hogy az egyre népszerűsödő ázsiai konyha vagy az izgalmas mexikói ízek, esetleg a magyaros zamatok belopják magukat az első három helyre. De tévedünk. A három legnépszerűbb házhoz rendelős étel Magyarországon a pizza, a hamburger és a gyros. Vajon mit kell ezekről az ételekről tudni? Miben rejlik népszerűségük titka?



 

Pizza: a number one

A pizza végzett az első helyen. Vajon mi áll népszerűségének hátterében? Talán az, hogy régóta jelen van hazánkban, ezért mindenki ismeri. Azok, akik nem nyitottak az egzotikus ízekre, az újdonságokra, ugyanúgy esznek pizzát, mint a legnagyobb gourmand-ok. 

A pizza nagyon változatos étel, ha úgy nézzük. Hiszen mindenki a saját ízlésének megfelelő feltéttel kérheti a maga finomságát. Sőt, manapság nem csak a pizza tésztájának vastagsága, de akár összetétele is egyéni döntés kérdése is lehet. Hiszen az autentikus vékony, kövön sütött olasz pizzatészta mellett a vastagabb amerikai is elérhető. A pizzatészta azonban lehet szénhidrátcsökkentett, magvas, teljes kiőrlésű vagy épp graham is. 

A pizzák kiszállítása is szerencsés, ugyanis sokféle méretű, környezetbarát papírdobozokat használnak az éttermek erre a célra. 



 



 

A másik klasszikus: hamburger

A hamburger helyezésén nem lepődünk meg, hiszen egyrészt nagyon régóta jelen van Magyarországon ez az étel, mégha esetleg nem is a legjobb minőségű vagy legautentikusabb változatai terjedtek el évtizedekkel ezelőtt.

Azonban nincs olyan ember hazánkban, aki ne evett volna még ebből az egyszerű, mégis zseniális ételből. Az elmúlt években nagy változás következett be a street food ételek körében. Megjelent a kreatív és minőségi hamburgerekre, valamint street food ételekre való igény. 

Manapság már olyan prémium hamburgerekhez is hozzá lehet jutni, amelyek a legjobb minőségű marhahúsból készültek, átgondolt és pontos recept szerint. A szósz, a zöldségek és a hús aránya, állaga is tökéletesen megtervezett kompozíció.

A hamburgerek csomagolása során elviteles papír, műanyag és lebomló keményítődobozok közül lehet választani. A szószokat érdemes kisebb vagy nagyobb tégelyekbe csomagolni, ilyen tégelyeket a Hunpohár Webáruház mikrózható elviteles dobozai között találhatunk. 



 

Gyros, a 3. magyar kedvenc

A csöppet sem autentikus, zsebes pitában árult gyros kapros joghurtos szósszal és Erős Pistás csípős öntettel valamikor a 2000-es évek elején terjedt el hazánkban. Először mindenki elgépelésnek olvasta a furcsa szót, és tartózkodva fogadta az új gyorsételt. Aztán hamar elterjedt, népszerűsége pedig azóta is töretlen.

Az eredeti görög gyros azonban összetekerhető pitából készül, sokszor borjú- vagy bárányhúsból, kevés nyers káposztával, tartalmas görög joghurttal és egyszerű, letisztult ízekkel. Manapság már az eredeti, görög változat is egyre elterjedtebb hazánkban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: