DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Nyereményjáték

Bőrápolás – az autó-karbantartás fontos lépése

Ha az autó bőrkárpitozásának a gondozásáról van szó, akkor meglehetősen sok “szakvélemény” hallható. Ha azt szeretnéd, hogy a bőrápolás gyerekjáték legyen, és igazán szép eredményeket érhess el, akkor vedd figyelembe a következő szempontokat.

A bőrápolás nem olyan egyszerű, mint ahogyan hangzik. Ma már szinte nincs is olyan autó, amelyben valódi bőrborítást találhatsz. A mai bőrborítás és kárpitozás szintetikus anyagokból készül. Ehhez pedig nem elegendő a hagyományos bőrápoló termékek szűk választéka.

A műbőr és az időtálló, kopásálló felületek is igénylik a törődést. Szeretnénk a bőrápoláshoz hasznos tanácsokat adni neked. Először is, ne érd be az olcsó és rossz megoldásokkal. Abban az esetben, ha szereted az autó belső csillogását, jó illatát és kellemes tapintású felületeit, akkor rendszeres ápolásra lesz szükség.

 

Hatékony bőrápoló termékek

A kenhető, folyékony vajszerű bőrápoló folyadékok megfelelő védelmet nyújtanak a bőr számára. A hosszan tartó használat során észlelhető kopás legfőképpen annak tudható be, hogy a bőrfelületek kiszáradnak. 

Abban az esetben, ha a bőr kiszárad, akkor repedezni kezd, és már nem áll ellen a koptató-súrlódó mechanikai hatásoknak sem. A bőrülések esetében ez hatványozottan tapasztalható. Törekedjünk arra, hogy minél sűrűbben, legalább 1-2 havonta kenjük be az üléseket valamilyen bőrápoló termékkel. Próbáld ki az autofestekszeged.hu autó belső és bőrápoló termékeit, és végezz profi munkát.

A bőrápolás revitalizálja a bőrfelületeket és puhává, ellenállóvá teszi azokat. A piacon fellelhetők a viaszos alapú bőrápoló termékek is, amelyek a bőr mikro repedéseit kitöltik, rugalmasságot kölcsönöznek neki. 

Ha szereted az autódat, akkor bizonyára az autó belső részét is gondozod. Ne hanyagold el a bőrfelületeket, hogy sok-sok éven keresztül élvezhesd az autód gyönyörű küllemét.



 

Mi a teendő, ha elrepedt az autóban a bőr?

Ha repedéseket és szakadást észlelsz az autó bőrfelületein, akkor azonnal szerezz be egy bőr- és műbőrjavító készletet. Ezzel saját kezűleg is kijavíthatod a hibát. A szakadások és apróbb hibák valamennyire még kezelhetők. Értelemszerűen a nagy sérüléseken már csak a csere segíthet.

A bőr- és műbőrjavító készleteket egyszerűen lehet használni. Abban az esetben, ha rászánnál egy-két órát, az autód sérült bőr felületeit könnyedén újszerűvé teheted. A szakadt és kopott felületeket “begyógyíthatod”, ezáltal visszaadva az autó belsejének régi fényét.

 



 

Milyen törlőkendő szükséges a bőrápoláshoz?

A profi munkához profi eszközök szükségesek, ezért ne egyszerű ruhadarabokkal kenegesd az autó bőrfelületeit. A mikroszálas kendők és a speciális autóápoló törlőkendők segítségével szépen és alaposan letisztítható a bőr. 

A kíméletes tisztítás érdekében szerezz be friss törlőkendőket, és minden alkalommal alaposan töröld át a kocsi bőrfelületeit. Ezután következhet a bőrápoló termékek alapos felvitele. Így biztosíthatod az autód számára a megfelelő bőrápolást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: