DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Nyereményjáték

Önindító-felújításra van szüksége? Segítünk a döntésben!

Ha arra gyanakszik, hogy elromlott az önindító az autójában, esetleg az autószerelője már diagnosztizálta is a hibát, ne búslakodjon! Az önindító-felújítás egy tapasztalt szerviz számára rutinmunka. A jó hír, hogy a felújítás ára sem olyan túlzottan borsos.

Persze megeshet, hogy a felújítás valamilyen okból nem megoldható. Ilyenkor cseredarabbal vagy új alkatrésszel tudják orvosolni a problémát.



 

Mi várható el egy tisztességes felújítást végző cégtől?

Mind közül a legfontosabb az, hogy gyári új alkatrészekkel dolgozzon a kiszemelt cég. Mit jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy egy Denso generátor felújításához Denso alkatrészeket kell használni, ez ilyen egyszerű. Szóba sem jöhet az, hogy kínai vagy olasz utángyártott, silány minőségű alkatrészekkel történjen a felújítás.

Apróságnak tűnhet, de fontos, hogy legyen számla és jótállás a felújításra. Olykor megtörténhet, hogy a már felújított önindítóval probléma támad, bár ez nem túl gyakori eset, főleg, ha körültekintően választ szervizt. Ha mégis ez lenne a helyzet, akkor a számla birtokában van lehetősége érvényesíteni a garanciát, amely normál esetben egy esztendő.



 

Mire kell figyelni az árak kapcsán?

Először is arra, hogy a szervizben vagy a honlapon feltüntetett árak tartalmazzák-e az áfát. Ha ezzel képbe került, akkor érdemes rákérdezni, hogy vannak-e rejtett költségek? Az anyagárat és a munkadíjat is tartalmazza a kalkulált végösszeg? Nincsen valami plusz, amiért külön kell fizetni, például a szállításért?

Ezeket jó, ha előre egyezteti, és akkor biztosan nem érheti semmilyen kellemetlen meglepetés. Az egyeztetés alatt minden esetben írásos árajánlatot értünk, ami lehet papíralapú vagy elektronikus is, a lényeg, hogy nyoma legyen. Igaz a mondás: a szó elszáll, az írás megmarad.



 



 

Egy kis nyomozás sosem árt…

Ha szeretne megbizonyosodni arról, hogy jó kezekben lesz az önindító, akkor érdemes egy kicsit nyomozni. Nem kell azért túlságosan bonyolult dologra gondolni, nem kell magándetektívet felfogadni, hiszen pusztán csak az interneten fellelhető információkból is meglehetősen sok dolog megtudható egy cégről, vállalkozásról.

Nézzen utána, hogy véleményezhető-e az adott cég a Google rendszerében! Ha igen, az jó jel, de érdemes azért megnézni a kommenteket. Mennyire elégedettek az ügyfeleik? Túlsúlyban vannak a pozitív kommentek, vagy akadnak azért negatív élmények is? Ha ezt a funkciót egy cég kikapcsolja, az alapvetően gyanakvást kell, hogy keltsen Önben, hiszen olyan, mintha takargatni akarnának valamit, jó eséllyel az őket érő negatív kritikákat szeretnék palástolni.

Az is sokat elárul, hogy a Google keresőjében megjelenik-e a cég a fő kulcsszavakra a természetes, azaz nem fizetett találatok között. Ha igen, akkor a keresőóriás megbízhatónak találja a vállalkozást, ezt pedig nem szokták mindenféle bizonytalan múlttal rendelkező cégek kiérdemelni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: