DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Nyereményjáték

Miért a munkaerő-kölcsönzés a legoptimálisabb választás cége számára?

A munkaerőpiac a folyamatos változásáról és az ajánlatok sokaságáról ismert. Korántsem mindegy azonban, hogy egy adott pozíció mennyire felel meg a munkavállaló igényeinek, illetve ugyanez igaz fordítva is. A munkáltató is a számára legideálisabb jelölteket szeretné megtalálni.

Hatékony, gyors és költségkímélő megoldás

Sokakban felmerülhet a (jogos) kérdés, hogy mi lehet erre a leghatékonyabb megoldás. Pedig a válasz nagyon is egyszerű. A munkaerő-kölcsönzés és közvetítés ma már egyre nagyobb teret kap, egyre többen veszik igénybe cégük optimálisabb működésének érdekében. 

A munkaerő-kölcsönzés folyamata három fél között történik. A Beraman Hungary munkaerő-kölcsönző cég munkatársainak elmondása alapján, amennyiben a megfelelő kölcsönző cég került kiválasztásra, a végeredmény mindegyik résztvevő számára elégedettséget hoz majd.

 

Hogyan zajlik a folyamat?

A munkavállaló a kölcsönző céggel köti meg a szerződését, azonban a munkát már a kölcsönvevő cégnél végzi. A kölcsönvevő cég számára ez a foglalkoztatási forma jelentős könnyítést jelent, hiszen a kölcsönző cég kutatja fel a legideálisabb jelölteket, interjúztatja őket, vállalja az ezzel járó adminisztrációs feladatok nagyobb részét, szükség esetén pedig az utazást és a szállást is biztosítja számukra. A megfelelő munkakörülmények, úgymint a betanítás, az időbeosztás elkészítése, a munkaruhák és eszközök, a szabadságok biztosítása viszont már az igénybevevő vállalat feladatkörébe tartoznak. 

A munkaerő-közvetítés annyiban különbözik a kölcsönzéstől, hogy a munkáltató megbízására a közvetítő cég felkutatja a leginkább megfelelő jelölteket az adott pozícióra, a munkavállaló a szerződését azonban már attól a cégtől kapja, ahol a munkát is végzi majd. 



 



 

Számos előnnyel jár

A munkaerő-kölcsönzés azonban nemcsak a hatékony és kiépített toborzási rendszerek miatt jó döntés a cégek számára, de számos egyéb előnye is van. Ilyen például, hogy

  • a munkaerő-kölcsönzés díja adóalap-csökkentő faktor, hiszen nem bérköltségnek számít. 

  • a kölcsönzés gyors megoldást jelent még a nagyobb számú, hirtelen létszámcsökkenésre is. 

  • a kölcsönzött munkaerő nem növeli a létszámot, így az az optimális szinten tartható. 

  • a kölcsönzés megszüntetését nem szükséges megindokolni. 

Ezenkívül is akadnak bőven pozitívumok, mind rövid, mind hosszú távon. A Beraman Hungary munkatársai az iparágban szerzett évtizedes tapasztalatukkal és korrekt piaci hozzáállásukkal segítik a cégek hatékony és korszerű működését. A kiterjedt, határon is átnyúló kapcsolati rendszerüknek köszönhetően a vállalkozások nemcsak időt, pénzt, de energiát is megspórolhatnak. És hogy ez miért különösen jó? Elindulhat egy új, energiával és fejlesztésekkel teli új időszak a cégek számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: