DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Nyereményjáték

Miként segítheti a HR folyamatok automatizálása a tartós növekedést?

Ebben a bejegyzésben kimondottan a HR folyamatok optimalizálásáról lesz szó. Méghozzá annak igyekszünk minél inkább utánajárni, hogy a manapság rendelkezésre álló vállalatirányítási szoftverek miként járulhatnak hozzá a tartós növekedéshez a HR teljesítményének az optimalizálásával.

Méghozzá gyakorlati példákon keresztül annak érdekében, hogy a cikk megvalósítható és gyakorlatba ültethető tippekkel szolgáljon.



 

A legtöbb vállalkozás életében a HR kérdések jelentik a tartós növekedés gátját

A legrosszabb, hogy többféle fronton gáncsolhatja el a tartós növekedést az, ha HR szinten nem ideális mederben zajlanak a szervezeten belüli dolgok. Ha például eleve baj van a kiválasztás menetében, már ott megreked a komplett folyamat.

Természetesen a cégméret növekedésével párhuzamosan a HR terén jelentkező feladatok is egyre csak sűrűsödnek. Több lesz az adminisztrációs feladat, jobban kellene figyelni az adatok védelmére, és a HR tevékenységek egyre több erőforrást kötnek le a cégben. Ennek lehet gátat szabni modern szoftverekkel.



 



 

Korszerű és felhasználóbarát CRM szoftverrel maga a kiválasztás is optimalizálható

A MiniCRM, mint CRM szoftver remek példa a HR folyamatok és a kiválasztás optimalizálására. Eleve a jelentkezők toborzásához is testre szabható űrlapok állnak rendelkezésre, amelyeket pár kattintással elhelyezhetünk a weboldalon.

Minden egyes jelentkező adatai az általuk feltöltött önéletrajzzal együtt gombnyomásra elérhetők. Mindezen felül a szóba jöhető új kollégák előzetes szűrésére is beiktathatók automatizált lépések. Például egy-egy kötelező feladattal, kérdéssorral vagy egyéb teendőkkel.

Az automata e-mailek mellett naptáremlékeztetők, illetve előre elkészített e-mail-sablonok jelenthetnek még extra segítséget abban, hogy a kiválasztás menete hatékony forgatókönyv szerint működjön. Persze a HR folyamatok szoftveres optimalizálási lehetősége itt még messze nem ér véget.



 

A HR folyamatok optimalizálásának fejlett szoftveres lehetőségei

Maradva még kicsit a kiválasztás területén, korszerű szoftverekkel a felvételi beszélgetések is előre megírt interjú script mentén menedzselhetők. A rostán túljutó, valamint az aktuálisan felvenni nem kívánt jelentkezők pedig automata tájékoztatás útján is értesíthetők, ami hatékonyság szempontjából nem haszontalan.

Ha általánosan szeretnénk szemlélni a csapat hatékonyságát, akkor a HR teljesítménye riportokon keresztül is átvilágítható. A legfontosabb mutatók pedig nyílegyenesen rá fognak mutatni azokra a tényezőkre, ahol még csiszolni lehet a dolgokon.

Még több hozzáadott értéke lehet persze annak is, hogy a korszerű és felhasználóbarát szoftverek a munkavállalók adatainak a tárolását és elérését is nagyban segíthetik. Méghozzá biztonságos formátumban, ami szintén nem elhanyagolható tényező manapság.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: