DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Nyereményjáték

Manga ábrázolás - készletek és táskák

A manga ábrázolás sikere töretlen, főként a gyerekek kedvelik nagyon. Egyrészt a nagyon is szerethető figurák nyerik el tetszésüket, másrészt pedig az ábrázolásnak ez a módja egyszerűbbé teszi az arc megragadását és lehetővé teszi az érzelmek hatékony és viszonylag egyszerű kifejezését.

Kis fogalmi tisztázás

A manga gyakorlatilag képregényt jelent, ugyanakkor Japánon kívül sokkal inkább a manga stílusú rajzokat értjük rajta. A manga rajzokon a szemek ábrázolása van a középpontban.

Sokan összekeverik az anime-vel, ami rajzfilmet jelent és az alakok ábrázolásában ugyanazokat a stílusjegyeket hordozza, mint a manga.

 

Manga stílusjegyek

A manga alakoknál a test és az arc arányai eltérnek a valódi emberen meglévő arányoktól. Ennek legszembetűnőbb pontjai a hatalmas szemek, amelyek mellett szinte eltörpül az orr és a száj. Az érzelmek átadása is elsődlegesen a szemekkel történik. 

Például a kicsi pupilla zavarodottságot, megdöbbenést vagy ijedtséget mutat, bár a legelőbbit jelzi a homlokon látható vízcsepp is. A szem felső részének elmozgatásával haragos tekintet kölcsönözhető az arcnak, míg az arcon lévő vonalak kipirultságot jeleznek. 

Ezek jó példák arra, hogy mennyire egyszerűen lehet érzékeltetni az érzelmeket a manga figurán. 

A manga ábrázolás arra is tökéletes, hogy a gyerekek komplett képregényeket rajzolhassanak, így elmesélhetnek történeteket, feldolgozhatnak valós vagy képzeletbeli eseményeket is. A történetírás sajátos formája a képregény, ahol azok a kedvelt mesebeli elemek, hogy a jó győz és a rossz elnyeri méltó büntetését, megnyugtató környezetet teremthetnek a gyerekek számára. 

Ha szeretnék, megalkothatják saját szuperhőseiket, de kitalálhatnak fantasztikus kalandokat vagy mindennapi történeteket is. A történet írása, illetve rajzolása közben fejlődnek nyelvi és kifejezőkészségeik, kreativitásuk és fantáziájuk garantáltan szárnyalni fog.



 



 

Manga készletek a kicsi és nagy művészeknek

A NEOART Nagykereskedés manga készleteivel biztosan boldogan fognak alkotni a kicsi és nagy művészek is. A NEOART viszonteladói számára kifejezetten kedvező áron kínálja minőségi termékeit, miközben nem jelent konkurenciát számukra, hiszen magánvásárlásra náluk nincs lehetőség. Termékeik elérhetők a kreatív és hobby boltokban, papír írószerekben is. 

A manga készletek között nagy, válltáskás készletek is vannak, amelyekben minden helyet kaphat, amire a művészi alkotáshoz szükség lehet. Természetesen a kínálatban a külön manga rajzkészletek is elérhetők, különböző tartalommal.

A készletekben spirálos vázlatfüzet, sablonok, kontúrozók, satír-, szén- és grafitceruzák, tolltartó, vonalzók, hegyező, radír, illetve mangarajzolási útmutató is szerepelhet, így valódi és teljes élményt kínál a kísérletező kedvűeknek, akik most kezdenek ismerkedni a manga alapjaival, de a profiknak is, akik már jártasak a manga rajzolás terén és minőségi termékekkel szeretnék alkotásaikat elkészíteni. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: