DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Nyereményjáték

A 2 az 1-ben laptopok nyomában

A hibrid laptop vagy 2 az 1-ben laptop laptopként vagy önálló táblagépként is használható, így mindkét típus előnyét nyújtja egyben. Olyan érintőképernyős, kompakt hordozható gép, amelynek kijelzője elforgatható, lecsatolható vagy visszahajtható.

A hibrid laptop vagy 2 az 1-ben laptop laptopként vagy önálló táblagépként is használható, így mindkét típus előnyét nyújtja egyben. Olyan érintőképernyős, kompakt hordozható gép, amelynek kijelzője elforgatható, lecsatolható vagy visszahajtható.

A mobilitás nagy szerepet játszik napjainkban minden téren, így a számítógépek piacán is. A laptopok a kompakt formát és a hordozhatóságot jelentik, s ezen előnyeik miatt tudtak a PC-k mellett teret nyerni. A hordozható számítógépek ugyanazokkal az alkalmazásokkal, szoftverekkel futnak, mint az asztali PC-k, ugyanakkor az akkumulátornak köszönhetően órákig elvannak elektromos hálózat nélkül. 

 

A tabletekről röviden

A laptopok mellett később megjelentek a táblagépek, amelyek teret hódítottak kis méretük, de annál nagyobb kijelzőjük, könnyű kezelhetőségük, még könnyebb hordozhatóságuk, no meg a jóval kedvezőbb áruk miatt. Nagy előnyük a kis energiaigényük, melynek révén az akkumulátoraik jobban bírják. 

Számítógépes médiatartalmak fogyasztásához tökéletesek, azonban munkaeszközként kevésbé funkcionálnak. Ez alól kivétel a grafikai munka, mivel ott az érintőtollakkal kimondottan jól használhatók a tabletek bizonyos feladatokhoz. 



 

A hibrid laptopok előnyei

A 2 az 1-ben laptopok a laptopok előnyeit ötvözik a tabletek könnyebb hordozhatóságával. Az erősebb hardvernek és a remek billentyűzetnek köszönhetően kényelmesen, munkára is nagyszerűen használhatóak. Nézz körül a furbify laptop kínálatában.

A hibrid laptopok mindkét számítógéptípust használók számára kínálnak előnyöket. Egy hibrid laptop nagyobb teljesítményű, mint a tablet, mindemellett hordozhatóbb, mint egy közönséges laptop. Tabletként megtartotta az érintőképernyős funkcióját, laptopként pedig a kényelmes billentyűzetet, a nagy teljesítményt.

 



 

Mit is tud egy hibrid laptop?

  • laptop és tablet egyszerre

  • az érintőképernyője könnyen átalakítható, lecsatolható vagy kihajtható

  • sokoldalúan használható

  • az üzleti célú hibridek további bővítést is elbírnak

  • vékony, elegáns design

 

Kettő az egyben, két megoldással

A 2 az 1-ben kategórián belül kétféle típus létezik, az átalakítható és a hibrid gépek. A lényegi különbség, hogy a hibrid gépek kijelzője lecsatolható, míg az átalakítható (convertible) gépeké nem.



 

A hibrid gépek óriási előnye, hogy 

  • mind a kijelző, mind a billentyűzet külön akkumulátorral ellátott, így az ilyen gépek tovább bírják,

  • a kijelző lecsatolásával valódi tabletként használhatóak,

  • olcsóbb, mintha két külön gépet vennénk.



 

Hátránya a korlátozott bővíthetőség, a gyengébb processzor, valamint az Android/IOS alkalmazások hiánya. 



 

Az átalakítható gépek mellett szól: 

  • a kijelző és így az egész gép vékonyabb, elegánsabb kialakítású

  • alumínium borításúak, így mutatósabbak, strapabíróbbak

  • bizonyos modellek sátor üzemmódban is használhatóak

 

Kinek ajánljuk?

A hibrideket elsősorban a sokat utazóknak ajánljuk, akik extra üzemidőt igényelnek, illetve egyformán használnának notebookot és tabletet, például egy prezentációra vagy megbeszélés során. De természetesen hétköznapi használatra is remek választás lehet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: