DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Nyereményjáték

Fémvázas medence - nélkülözhetetlen kerti kiegészítő

Tombol a kánikula, kibírhatatlan a hőség. Aki teheti, víz mellé menekül. A nyári szünet viszont olyan hosszú, hogy nem engedhetjük meg magunknak a napi rendszerességű strandolást, ami még akkor is megterheli a pénztárcánkat, ha tó- vagy folyópartra megyünk.

A kerti medencézésnél aligha van kellemesebb időtöltés a forró nyári napon. Az a legkényelmesebb és legolcsóbb megoldás, ha beszerzünk egy fémvázas medencét, amit a hét minden napján használhatunk. 

 https-__www.plazaweb.hu_ - 2021 július - Cikk1



A medence mindenkié

Ha van egy kis szabad felület a kertben, lesz elég hely egy saját medencéhez is. A manapság elterjedt PVC medencék telepítéséhez sem kiépített alapra, elfolyásra, sem külön biztonságos áramforrásra nincs szükség. Persze ha vannak, az megkönnyíti a medence felállítását.

Ahol viszont gyerekek vannak, nem szabad gondolkodni rajta. Mindenképp kell venni egy medencét, amit garantáltan soha nem fognak megunni. És a rájuk vigyázó felnőttek is élvezhetik velük együtt, hogy a kert egy non-stop vidámpark. Napközben a gyerekek, este pedig akár saját baráti társaságukkal a felnőttek is igénybe vehetik.

Pár éve csak épített medencékkel találkozhattunk, jobbára közületi felhasználásra. A kezdetben elterjedt felfújható medencék sem voltak igazán strapabíróak, és inkább csak a gyerekeknek voltak ajánlottak, semmint az egész család örömére. Idővel azonban a technológia is változott, és megjelentek a tartós, vastag PVC és poliészter alapú medencék, amik saját vízforgatóval képesek hosszú időn keresztül ugyanazt a vizet használni, természetesen a megfelelő vegyszerezéssel. 

Fémvázas medencék

Ezekhez képest a fémvázra telepíthető fóliás medencék már jóval nagyobbak és több víz tárolására képesek. A gyerekek pancsolómedencéjétől a nagyobb felfújható medencén át a strapabíró fémvázas megoldásokig tehát ma már igen nagy a választék.

A PLAZAWEB.HU-nál tartós fémvázas medencéket, önálló fűtőberendezéseket, medencetakarót és automata medenceporszívót is találtok, amikkel minimális energiaráfordítással profi medencét alakíthattok ki a kertetekben. 

Még nincs késő beszerezni!

A megszokott kör alakúak mellett a téglalap alakú medencék is elterjedtek, sőt, manapság már fa vagy rattan hatású külső felülettel is megvásárolhatóak, amik jobban illeszkednek a kert természetes színeihez. A kör alak vízzel töltve nagy szilárdságú és kisebb a helyigénye is, mint a hosszított verzióknak. 

Az erős fémből készült csőváz stabilizálja a fülekkel ráerősíthető vastag PVC medencetestet. A többrétegű, fémszállal erősített fólia belseje csúszásgátló. Mivel nem kell felfújni, nehezebben lyukad ki. Ha azonban mégis baj történik, a korszerű, víz alatt is ragadó javítótapasszal könnyedén kijavítható. A magasabb oldalfalú medencékhez belépőlétra jár, de igény szerint trambulin vagy raklaptorony is kerülhet mellé, hogy a gyerekek nagyokat tudjanak ugrálni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: