DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Nyereményjáték

Mindent a teliholdról

A telihold sok dolog miatt lehet fontos az emberek számára. A telihold befolyásolhat különböző biológiai folyamatokat, de a különleges bolygóállások miatt arra is van esély, hogy a Hold más árnyalatait is megfigyelhesd.

Tars velünk, ha szeretnéd megismerni ezeket a különleges árnyalatokat, hogy miért fontos a telihold, sőt azt is megtudhatod, hogy miért vagy különleges, ha teliholdkor születtél.

 https-__nextfullmoon.org_hu_ - 2021 július - Cikk1



Mi is az a telihold?

Ahogyan azt biztosan tudod, a Hold Naprendszerünk egyik óriás bolygója. Tőlünk cirka 384.402 kilométer távolságra van, átmérője harmincszorosa a Föld átmérőjének, ezzel a mérettel a Naprendszer 5. legnagyobb bolygója. A Nap fényét veri vissza, saját fénye nincs.

A Hold változásait már Te is biztos észrevetted az égen, ám azzal nem biztos, hogy tisztában vagy, hogy mindegyik fázist máshogy nevezzük.

A Hold arcának változásait negyedekre lehet osztani. Újholddal kezdődik, majd egyre “nő”, míg végül telihold világít le ránk. Ezt követően jön a harmadik negyed, amikor “fogy” a hold, s végül újra elkövetkezik az újhold.

Miért érdemes követni a Hold fázisait?

Sok dolgot képes befolyásolni az, hogy éppen milyen állásban van a Hold. Leginkább a nők szoktak rá odafigyelni, hiszen ez az égitest képes belekontárkodni a havi ciklusba. Nem csak ezért kell persze figyelni. A növényekre, az emberek és az állatok szervezetére különböző módokon tud hatni, egészséged miatt ezért ügyelni kell rá. 

Emelett persze azért is érdemes figyelni a Holdat, mert igazán romantikus randikat lehet szervezni hozzá köthetően, de egy baráti fotózkodásnak is tökéletes hátteret biztosít a telihold például.

Vajon Te teliholdkor születtél?

Megannyi mítosz és különleges történet szól arról, hogy milyen különleges volt az a gyermek, aki teliholdkor született. Néhányban átokként, van, hogy áldásként beszélnek ezekről a gyermekekről. Mi jó néhány órát eltöltöttünk már a NextFullMoon.org telihold naptár oldalon, itt ugyanis nem csupán azt nézheted meg, hogy mikor lesz a következő telihold, de azt is, hogy a Te születésedkor vajon éppen telihold volt-e vagy újhold!

Egy különleges ajándék

Ha már szóba kerültek a születésnapok, azt is tudnod kell, mindenkinek a születése napján más-más csillagállást lehet látni az égen. Hiszen ahogy mozog a Naprendszer, mindig más-más égboltra tekinthetünk fel. 

A NextFullMoon.org segítségével nagyon különleges meglepetést készíthetsz szeretteidnek. Egyedi csillagtérképet tudsz letölteni az oldalról. Beállíthatod vele szeretted születési dátumát például, majd kinyomtatva, bekeretezve lepheted meg születése pillanatának csillagállásával. Beállíthatod, hogy látszódjanak a csillagnevek, a csillagképek vonalai, na meg a csillagképek nevei. Ez persze nem csak szép, de romantikus ajándék is lehet: az első randitok, a házassági évfordulótok csillagképét is kinyomtathatod.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: