DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Nyereményjáték

Hívogatóan tiszta medence heti néhány perc ráfordítással

A rendszeres kikapcsolódás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy kiegyensúlyozottabbak legyünk a hétköznapokban. Egy masszázsmedence remek lehetőséget kínál a napi relaxációra, ám sokan annak ellenére sem élnek ezzel, hogy minden lehetőségük meg lenne rá akár a kertük vagy teraszuk kényelmében is. Mi lehet vajon ennek az oka?

A felmérések szerint a jakuzzitulajdonosok nagy része azért használja ritkábban a medencéjét, mert a vizet nem találja elég tisztának. A kültéren elhelyezett medencékbe óhatatlanul fog szennyeződés kerülni. Ugyan egy jó thermotetővel sok minden kiküszöbölhető, de a fürdőzés során behurcolt szennyezőanyagoktól nem véd meg. Bár az állandó meleg környezet is ellened dolgozik, és kedvez a biofilm kialakulásának, mégis elmondható, hogy heti néhány perces munkával már el tudod érni azt, hogy a masszázsmedencéd folyamatosan tiszta vízzel legyen tele. Lássuk, mire lesz ehhez szükséged!

 https-__calderaspas.hu_ - 2021 március - Cikk4



Ha még csak most tervezed, hogy a mindennapos kikapcsolódásban egy magas minőségű jakuzzi lesz a társad, nézd meg a Caldera Spas kínálatát, ahol kiváló ergonómiai kialakítású masszázsmedencék közül válogathatsz!

Kémiai tisztítás

Ahhoz, hogy a medence vize megfelelő minőségű legyen, fontos a jól beállított kémiai egyensúly fenntartása. Ezt különböző szerekkel tudod garantálni. Kiemelt figyelmet kell fordítani az alábbiakra:

- Szűrő szennyeződéseinek eltávolítása
- A csőrendszer tisztán tartása
- A víz baktériummentesítése

A modern tisztítószerekkel kapcsolatban minimum elvárás, hogy használatukkal a környezetet ne károsítsuk. Egyes termékek Holt-tengeri sót tartalmaznak, amik azonfelül, hogy megfelelnek az előbbi elvárásnak, pozitív hatással vannak a bőrre is.

Köztudott tény, hogy a minket körülvevő illatok befolyással vannak a hangulatunkra is. Ha a masszázsmedencét szeretnéd testi-lelki feltöltődésre használni, biztosan kipróbálsz különböző illatanyagokat is. Sokat tehetsz a biofilm megelőzése érdekében, ha a fürdőzés illatosítása során olyan természetes aromákat használsz, amik nem terhelik a vizet, a terápiás hatás kifejtése végeztével pedig nem hagynak maguk után szennyeződést vagy káros anyagokat. 

Mechanikai tisztítás

Ha fennáll a lehetősége, hogy rövid időn belül megint használjuk a jakuzzit, nem biztos, hogy annak a lefedése lesz az első gondolatunk, ezzel utat engedve a pornak vagy polleneknek. A medence használata során is kerülhetnek a vízbe bogarak, levelek vagy akár hajszálak. Ezek a víz kémiáját is kellemetlenül befolyásolják, jelenlétükkel pedig kételyeket támasztanak bennünk a víz tisztaságát illetően. Ha szeretnéd ezt elkerülni, egy áram nélkül működő medenceporszívóval a jakuzzi aljára süllyedt szennyeződéseket pillanatok alatt eltüntetheted. 

A két módszert kombinálva könnyűszerrel biztosíthatod, hogy a masszázsmedencéd bármikor hívogató látványt nyújtson egy kellemes kikapcsolódáshoz vagy egy családi beszélgetéshez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: