DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Nyereményjáték

Egy telefonnal is bányászható kriptopénz, vagyis a Pi

Ebben a cikkben igyekszünk minél alaposabban megvizsgálni azt, hogy mekkora tényleges potenciál rejlik a Pi Networkben. Tesszük ezt abból az egyértelmű és erőteljes indíttatásból, hogy amennyire csak lehet, segítsünk okos döntéseket hozni.

Megmutatjuk persze a Pi Network által képviselt koncepciót, de muszáj lesz rávilágítanunk annak a gyenge pontjaira és lehetséges veszélyeire is. Így lesz teljes a kép, no meg így lehet proaktívan elkerülni egy nemkívánatos bukfencet.

https-__hu.coincash.eu_ - 2021 március - Cikk1



Amit a Pi Network kapcsán dióhéjban tudni érdemes

A Pi Network arra a problémára építette fel az általa kidolgozott koncepciót, miszerint a bitcoin bányászat kimondottan nagy időbeli és anyagi befektetést igényel. Úgyhogy abban kívánnak segíteni, hogy hozzáértés hiányában, mindössze egy okostelefonnal is elkezdhető legyen a művelet.

Ahogyan ők fogalmaznak, egyetlen gombnyomásnyi befektetett energiával máris elkezdhetjük a bitcoin bányászat izgalmas feladatát. A kétely ott ötlik fel az emberben, amikor a Pi Network állítása szerint ez a tevékenység nem meríti a telefont.

Nehéz elhinni, elvégre minden telefonos app meríti az akksit, ráadásul a klasszikus kriptopénz bányászat elképesztő energia- vagy tőkefelhasználással jár.

A Pi Network projekt hátteréről és megbízhatóságáról

Nos, ezen a téren erős kérdőjelek merülhetnek fel az egyszeri érdeklődőben. Elvégre egy startup kapcsán nem túlságosan bizalomgerjesztő, amikor mindössze két embert látunk megjelölve a Pi Network kapcsán.

Kimondottan szokatlan jelenség még akkor is, ha az illetők egyébként a Stanfordon végzett hallgatóknak számítanak. De legyünk őszinték, ennél azért jóval erősebb meggyőző tényekre és adatokra támaszkodik az, aki fontos üzleti kérdésekben hoz döntést.

Úgyhogy adja is magát a kérdés, mekkora stabilitás várható a Pi Network kapcsán? Mekkora lehet annak az értéknek a nagysága, amit a Pi Network képvisel? Ezzel foglalkozunk a cikk hátralévő részében.

A Pi Network valósnak tűnő értéke és lehetséges alternatívái

A témakörrel kapcsolatban erősen javasolt a realitás talaján maradni. Hogyha ezen a szemüvegen keresztül tekintünk a dologra, úgy nem sok biztató jel mutatkozik a Pi Network tekintetében. Sőt, ha sarkosabban akarunk fogalmazni, akkor erőteljesen piramisjáték szaga van a dolognak.

Pláne ahhoz mérten, amit a hasonló projektek eddig képesek voltak letenni az asztalra. Merthogy korábban is voltak már hasonló ötletek, koncepciók és tervek, elenyésző sikerrel. Naivitás volna azt gondolni, hogy majd a Pi Network lehet az üdítő kivétel.

No és persze ha megnézzük a szóba jöhető alternatívákat, akkor még kevesebb érv marad a Pi Network mellett. Gyakorlatilag szinte csak olyan opciókat lehet találni, amelyek nemcsak többet és jobbat nyújtanak, de még megnyugtatóbb háttérrel is rendelkeznek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: