DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Nyereményjáték

Fényképek világa

Fényképek világa Modern világunkban rengeteg fénykép van. A fényképekre, az régmúlt idők és a szép emlékek felidézésére pláne szükségünk van ebben a nehéz időszakban. A képek és az emlékek jelentik a mentsvárat, tartják életben a lelkünket. Viszont a régi időkből ránk maradt fényképek mellett a naponta készülő felvételeket időnként érdemes rendszerezni. Ezzel egyrészt elkerülhetjük az adatvesztést, valamint kiválogathatjuk a legjobban sikerült felvételeket.

Tárolás

A fényképek legtöbbször a mobilkészülékeken vagy azok memóriakártyáján tárolódik. Néha felmásoljuk a számítógépre, majd onnan külső adathordozókra kerülnek. Rövid idő alatt akkora keveredés lehet, hogy az ember semmit sem fog megtalálni.

https-_vaszonkep.hu_ - 2021 február - Cikk4



Ezek elkerülésére kínálnak jó megoldást a felhőstárhely-alapú szolgáltatások. Így mindened egy helyen lehet, és biztos lehetsz benne, hogy sosem fog eltűnni. Az egyik és a legközismertebb a Google tárhely. Közvetlen megoldás, és platformtól függetlenül bármilyen eszközről elérhető. A másik a Flickr, ez a közösségi felületeken is jól funkcionál. A közösségi hálók kedvelőinek az Instagram szolgáltatása is hasznos. Valamint a Slidebox, ami a tárolás mellett a rendszerezés területén is nagy segítségükre lehet. 

Fotózás

Ez egy kicsit átalakult mára. Hiszen napi szinten készülnek a felvételek a méltó pillanatokat megörökítve. A mobiltelefonok mellett még néha előkerülnek a fényképezőgépek és a videokamerák is. A mostani bezárt időszakban a legjobb megoldás az összes területet átnézni, és a legjobb pillanatok képeit kiválogatni.

A fényképek utóélete is fontos, mert a digitális tartalmakat nem tudjuk rendszeresen átnézni. A kinyomtatott fényképalbumok és a képkeretben elhelyezett képek ideje már lejárt. Ezek helyett a vászonképek jelentek meg. A vászonfotókban rejlő lehetőségek száma igen nagy. 

Fényképek jövője

A vászonképek segítségével a legjobban sikerült felvételek elnyerhetik méltó helyüket a mindennapokban. Ennek során egy festővászonra kerülnek nyomtatásra, így a kedvenc fényképed fali kép formájában az otthonod falára kerülhet. A vászonképek különböző méretben elérhetőek, így mindenki könnyedén megtalálhatja az ízléséhez és a rendelkezésre álló területhez megfelelő darabot. A vászonképek segítségével egyedi stílusúvá és személyessé varázsolhatjuk a helyet, ahová az kerül. 

De nemcsak a személyes felvételek alkalmasak vászonfotónak. Az internet legjobb felvételei is jók lehetnek ehhez, így otthonodban megjeleníthetsz erdőt, vizet, folyót és mezőt is. Bármilyen motívumot, amely a szívednek kedves. A természet szépsége mellett a képzőművészeti alkotások közül is kiválaszthatod szobád díszét. Akár egy Munkácsi vagy egy Picasso alkotás is a nappalid gyöngyszemévé válhat.

A Te otthonod, a Te vászonképed, olyan lesz, amilyet Te szeretnél. Már az első vászonkép megszerzésével részesülsz az életfogytiglan tartó “imádom érzésben”.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: