DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Nyereményjáték

Mit érdemes tudni a kézszárító gépekről?

A nyilvános wc-k tisztaságára manapság egyre nagyobb figyelem irányul. Nem elegendő csupán ezek rendszeres és alapos tisztán tartásáról gondoskodni, de az a legjobb, ha ezek a helyiségek olyan csaptelepekkel és kézszárítókkal vannak felszerelve, amelyek fizikai kontaktus nélkül is bekapcsolnak. Cikkünkben ez utóbbiak sajátosságait mutatjuk be.

A kézszárító gépek előnyei

A modern kézszárító gépek számos előnnyel rendelkeznek a papír vagy textil kéztörlőkhöz képest. A legfontosabb, hogy az érintésmentes használatnak köszönhetően higiénikusabbak és üzemeltetési költségeik is lényegesen alacsonyabbak. Működtetésük nem igényel folyamatos karbantartást, és használatuk során hulladék sem keletkezik, így a papírtörlőknél jóval környezetbarátabb megoldást jelentenek.

https-__www.stiebel-eltron.hu_ - 2021 január - Cikk2



Főbb típusok

A nyomógombos kézszárítók főleg régebben voltak igen népszerűek, manapság jellemzően a forgalmas, vandáloknak leginkább kitett helyeken találhatók meg. Mivel az indítógomb megnyomására mindig szükség van, ezért nem számítanak a leghigiénikusabb megoldásnak, viszont nagy teljesítményük és strapabíró kialakításuk miatt szinte elpusztíthatatlanok.

Az infrás készülékek annyiban jobbak hagyományos társaiknál, hogy már a kéz közelítésére működésbe lépnek és azonnal kikapcsolnak, ha már nem érzékelik. Ennek köszönhetően nem csak maximális tisztaságot biztosítanak, de rengeteg energiát is megtakarítanak. 

A zárt kialakítású berendezések a kézszárítók legújabb generációját képviselik, amelyeknél egy érzékelőkkel ellátott nyílásba kell helyezni a kezeket. Bár gyorsan szárítanak és mindezt alacsony energiafelhasználás mellett teszik, felszerelésük és tisztításuk a hagyományos modellekénél körülményesebb.

Teljesítmény és kialakítás

A kézszárító gépek teljesítménye igen széles skálán mozog, ezért beszerzésüknél fontos mérlegelni, hogy milyen forgalmú helyiségben kerülnek majd elhelyezésre. A nagyobb forgalmú mosdók (plázák, nyilvános WC-k) esetében a gyors szárítást biztosító nagy sebességű vagy a nagyobb teljesítménnyel rendelkező meleg levegős készülékek mindenképpen ajánlottak. Ez utóbbi helyeken az időtálló, vandálbiztos kialakítás is fontos szempont, annak érdekében, hogy ne kelljen folyamatosan javítani vagy cserélni a készüléket.

A kevesebb ember által látogatott vagy exkluzívabb kialakítású mellékhelyiségeknél a nagyobb teljesítmény és a robosztus kialakítás helyett inkább a szaniterekkel harmonizáló igényes formavilág és anyaghasználat, valamint a csendesebb működés kerül előtérbe.

Bármilyen kézszárító berendezésre is van szüksége, a STIEBEL ELTRON minőségi kínálatában garantáltan megtalálja az igényeinek leginkább megfelelő modellt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: