DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 21. péntek
Hírösszefoglaló

Feltámadó F1-es Mercedes, jön a Le Mans – keddi hírek

A McLaren dicsérte, Horner beszólt az Ezüst Nyilaknak, a Ferrari nem aggódja túl a kanadai égést, a Haas komolyan számol Oconnal: egy helyen a nap hírei.

A Mercedes váratlanul erős szereplése jelenti az egyik fő beszédtémát a Formula-1-es Kanadai Nagydíjat követő. A csapatfőnök Toto Wolff arról beszélt, hogy betalálhatott az új első szárnyuk, ráadásként a soron következő barcelonai fordulóra egy újabb fejlesztéssel, konkrétan egy átdolgozott padlólemezzel fognak megérkezni – részletek itt.

A Mercedes remeklése a riválisok figyelmét sem kerülte el: a McLaren részéről Oscar Piastri és a csapatvezető Andrea Stella is elmondta, hogy csak részben lepte meg őket George Russell és Lewis Hamilton tempója, és szintén az új fejlesztésű első szárnyat látják az előrelépés kulcsának.

m438221_resize



A Red Bull részéről Christian Horner persze inkább odaszúrt egyet a Mercedesnek. Az energiaitalosok első embere arra reagált, hogy James Allison a napokban arról beszélt, hogy a Red Bull fejlesztése inkább visszalépést jelentett: „Így is legyőztük őket” – jegyezte meg Horner.

A Red Bull világbajnoka, a Montrealban idei hatodik győzelmét arató Max Verstappen ugyanakkor megjegyezte: idén nem megy minden olyan olajozottan a bikáknál, mint tavaly. „Az utóbbi néhány verseny nehéz volt. De nem is csak nehéz, hanem túl sok problémánk is akadt az egész hétvégék során. Úgyhogy tisztább hétvégékre van szükségünk. Még a mostani versenyen is sokat küszködtünk a rázókövekkel és a huplikkal. Úgyhogy egyértelműen van egy terület, amelyen dolgozhatunk, és elég nagyot javíthatunk az autón, ha ezt orvosolni tudjuk” – fogalmazott a holland.

A kanadai hétvége csalódása a Ferrari volt, és Frederic Vasseur nem is tagadta, hogy gyakorlatilag minden félrement számukra Montrealban, egyúttal abbéli reményét fejezte ki, hogy ezzel le is tudták az egész évre a „szar részeket”. A Scuderia vezére azt is elárulta, hogy Charles Leclerc-nél nagyjából 80 lóerő mínuszt eredményezett a motorgond – bővebben ide kattintva.

f1-ferrari-kanada

A Haast irányító Ayao Komatsu kijelentette, hogy komolyan számol az Alpine-tól az idény végén távozó Esteban Oconnal:  „Egy tapasztalt, futamgyőztes versenyző, aki dobogókat szerzett és rengeteg pontot. Több csapattal is együtt dolgozott, szóval nagyon tapasztalt, amire szükségünk van, de közben csak 27 éves, még mindig nagyon fiatal. Az elszántsága és a munkamorálja pedig nagyon-nagyon jó. Több jelenlegi pilótával beszélgetünk, tapasztalt és fiatal versenyzőkkel is, de ő mindenképp azok egyike, akikkel igazán komolyan számolok.”

Francois Dumontier, a Kanadai Nagydíj promótere elmondta, nem szeretne sprintformátumú versenyhétvégét látni Montrealban: „A jelenlegi formátumot kedvelem, amikor a szabadedzéseket az időmérő, majd a futam követi. Ez a tradicionális, de megfelelő út” – nyilatkozta.

 

Jön a Le Mans-i 24 órás!

Az előttünk álló hétvégén ugyan F1-es futamot nem rendeznek, de így bővelkedni fogunk autó-motorsportban, hiszen következik az év egyik legnagyobb versenye, a Le Mans-i 24 órás! Ezen kívül lesz még többek között Superbike és NASCAR is – ide kattintva böngészhető át a következő napok menetrendje.

Eközben a Formula-E már a következő szezonjának versenynaptárát is ismertette: brazíliai idényrajt decemberben, visszatérő Jakarta, új pálya Miamiban, dupla Monaco – részletek ide kattintva.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: