DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

„Idén valahogy minden nehezebb” – Verstappen

Bár Kanadában is nyert, a regnáló F1-es világbajnok úgy érzi: idén sokkal több problémával kell szembesülniük és nem igazán tudnak tiszta hétvégét futni.

Max Verstappen idei hatodik győzelmét aratta vasárnap a Formula-1-es Kanadai Nagydíjon, de sem a montreali hétvége, sem úgy összességében az elmúlt néhány hét nem alakult annyira simán a tavaly a 22-ből 19 versenyt megnyerő címvédőnek. Ezt pedig az így is a negyedik vb-elsősége felé Red Bull-os sem cáfolta a legutóbbi sikere után:

f1-verstappen-kanada-redbull-1



„Az utóbbi néhány verseny nehéz volt. De nem is csak nehéz, hanem túl sok problémánk is akadt az egész hétvégék során. Úgyhogy tisztább hétvégékre van szükségünk” – mondta el a futamot követő sajtótájékoztatón, majd kitért a Monacói Nagydíjon kicsúcsosodó fő nehézségükre:

„Még a mostani versenyen is sokat küszködtünk a rázókövekkel és a huplikkal. Úgyhogy egyértelműen van egy terület, amelyen dolgozhatunk, és elég nagyot javíthatunk az autón, ha ezt orvosolni tudjuk.”

 

Már nem sebezhetetlen a Red Bull?

Verstappen elismerte, hogy az egész csapatgépezet nem működik annyira olajozottan, mint az F1-történetileg talán legdominánsabb 2023-as szezon során:

f1-verstappen-kanada-redbull-2

„Úgy gondolom, mindannyian rendkívül koncentráltak vagyunk. De így is sok mindent nem csinálunk megfelelően. Valamilyen okból kifolyólag nem vagyunk ugyanabban a lendületben, mint tavaly, amikor úgy tűnt, minden nagyon jól megy a legtöbb helyen, nem voltak megbízhatósági problémáink. Valamilyen okból kifolyólag minden kicsit nehezebb idén.”

„Néhány dolgot nehezebb is megmagyarázni. Néha már-már úgy érződik, hogy bekerültél egy spirálba, és talán némi időbe telik, mire kikeveredsz belőle” – fogalmazott a holland, hozzátéve azért, hogy természetesen megoldhatják a problémáikat:

„Egyértelműen urai vagyunk mindennek. Természetesen mindig vannak dolgok, amelyeket csinálhatsz jobban. De a hétvége után mindent kielemzünk és megpróbálunk javulni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: