DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 2. kedd
Hírösszefoglaló

A 10. csapat legyen az Andretti? – Keddi F1-es hírek és sztorik

Az Andretti érkezése, a monacói vonatozás, a költéségsapka megemelése, Ocon elborulása, Hamilton távozása – összefoglaltuk a nap F1-es híreit és sztorijait.

Kezdjük a nap összefoglalóját az Andrettivel: az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem a korábbitól kissé eltérő nyilatkozatot fogalmazott meg, miszerint tényleg jó megoldás lenne, ha az Andretti csapatot venne – ugyanis a jelenlegi istállók némelyikére ráférne egy kis vérfrissítés. Közben a Ford jelezte, ők szívesen látnák riválisaik közt a General Motorst, akár az Andretti oldalán, akár nélkülük.

Toto Wolff Lewis Hamiltonról beszélve elmondta, hogy a hétszeres világbajnok korábban szóban azt ígérte neki, hogy ki fogja tölteni szerződését a Mercedesszel, ennek ellenére nem neheztel rá döntése miatt, s azt is kifejtette, milyen hibát követtek el, ami Max Verstappen megelőzésébe kerülhetett Monacóban.

verstappen-monaco-1



Hamilton maga szintén visszatekintett Monacóra, s több más versenyző, köztük Verstappen, Russell és Sainz után ő is megfogalmazta, szerinte mit lehetne tenni a mostanihoz hasonló monacói vonatozások elkerülése érdekében: ő a kötelező kerékcserékben látná a megoldást.

Természetesen nemcsak a versenyzőket foglalkoztatja az, hogy mit lehetne kezdeni a monacói versennyel és miért alakult így a vasárnap: FormulaPlusz rovatunkban találhattok erről a témáról egy hosszabb cikket, egy szavazásban pedig a véleményeteket is megkérdeztük róla.

norris-mclaren-monaco

És mindez természetesen a Formula Podcast futamértékelőjében is szóba került, amit itt hallgathattok meg:

Írtunk emellett arról is, hogy a különböző F1-es pályáknak meddig tart a szerződése, a költségsapka potenciális megemeléséről, Carlos Sainz véleményéről csapattársa győzelme kapcsán, valamint az Esteban Ocont a csapattársai elleni csatában elborító „vörös ködről” is.

Hoztunk két hírt az F1-en kívüli világból is: a Repsol és a Honda sajtóértesülések szerint a szezon végén befejezik harminc éve tartó együttműködésüket, valamint kijelölték az idei Le Mans rajtjelét megadó személyt, aki nem más lesz, mint a francia futball legendája, Zinedine Zidane.

pf-zidane

Előretekintünk az előttünk álló hétvégére is, hiszen F1 ugyan nem lesz, de három nagyon fontos bajnokság is versenyez majd: lesz MotoGP, WRC és IndyCar is, a teljes programot ide kattintva találhatjátok meg.

Foglalkoztunk ma a hazai motorsporttal is: ralis műsorunk, a Formula Shakedown legújabb adásában a Diósgyőr Ralival foglalkoztunk, s állandó vendégünk, Vincze Ferenc mellett a futamgyőztes Német Gábor is megszólalt – sikeréről ide kattintva is olvashattok!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: