DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
F1

Szavazás: Kell-e az F1-es naptárba a Monacói Nagydíj?

Unalmas vonatozásba fulladt a vasárnapi futam, így újra felmerülhet a kérdés, hogy szükség van-e a hercegség versenyére – kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére!

A Monacói Nagydíj a Formula-1 egyik legnagyobb múltra és történelemre visszatekintő versenye: már az első 1950-es szezonban megrendezték a futamot, 1955 óta pedig csak egyszer, a koronavírus-járvány által sújtott 2020-as idényben nem szerepelt a versenynaptárban.

f1-monaco-palya



Sokszor felmerül azonban az a kritika, hogy a hercegség szűk utcáin kialakított pálya manapság már alkalmatlan a modern F1-re, ahol az autók mérete miatt gyakorlatilag képtelenség előzni. Ékes példája volt ennek a vasárnapi verseny, ami minden idők egyik legunalmasabb vonatozásába torkollott, ahol még a tempót is visszafogták néhányan – ennek okairól itt írtunk bővebben.

Kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére is, hogy mi az álláspont Monacóval kapcsolatban: a történelmi fontossága miatt a versenynaptár kirobbanthatatlan eleme vagy eljárt felette az idő az F1-ben? Szavazzatok az alábbi modul segítségével:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: