DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
F1

„Lewis azt mondta, maradni fog” – Wolff

A Mercedes F1-es vezére nem neheztel amiatt a hétszeres világbajnokra, mert meggondolta magát. Úgy érzi, jelenleg nem tudnák megszerezni Verstappent.

Február 1-jén jelentették be a felek, hogy Lewis Hamilton a 2024-es idény végén távozik a Mercedestől, és jövőre immár a Ferrari versenyzőjeként láthatjuk majd szerepelni a Formula-1-ben.

A sors furcsa iróniája, hogy alig néhány héttel később jelent meg a Netflix F1-es dokumentumfilm-sorozatának, a Drive to Survive-nak a hatodik évada, amelyben egy külön epizódot szenteltek annak, hogy 2023-ban Hamilton elkötelezte magát a Mercedes mellett – mint kiderült, 1+1 éves szerződés formájában.

f1-wolff-hamilton-mercedes



A részben az is elhangzik Toto Wolfftól, a Mercedes csapatfőnökétől, hogy nem tudja elképzelni vörösben Hamiltont. Amikor ezt felidézték neki az Independent által a napokban készített interjúban, Wolff így reflektált:

„Ezt mondta nekem. Azt mondta, hogy maradni fog, aztán úgy döntött, hogy távozik. De az emberek olykor meggondolják magukat, változhatnak a körülmények, és ezt tiszteletben kell tartani. A mai véleményed megváltozhat holnapra, és nincsenek bennem emiatt rossz érzések.”

A Mercedes-vezér kiemelte: meg fog maradni a jó viszony a hétszeres vb-elsővel az átigazolása után is. „Ha a Ferrari versenyképes autót tud adni Lewis alá, akkor képes lehet világbajnokságot nyerni, nincs kétség felőle. A személyes kapcsolat mindig megmarad Lewisszal, és személyes és professzionális szinten is vissza fogok tekinteni a nagyszerű pillanatainkra. Amikor Lewis átigazol a Ferrarihoz, riválissá válik, de mindig a legjobbakat fogom neki kívánni.”

 

El tudja-e csábítani a Mercedes Verstappent?

f1-hamilton-verstappen-redbull

Az F1-es pilótapiac egyik legfontosabb kérdése, hogy ki foglalja el Hamilton helyét a Mercedesnél 2025-ben. Egyre inkább kirajzolódik, hogy a csapat preferált választása a jelenleg még csak 17 éves Andrea Kimi Antonelli, aki idén újonc a Formula-2-ben, de már több F1-es teszten is részt vett a gárdával.

Ugyanakkor Wolff még nem tett le teljesen arról, hogy megszerezze a címvédő Max Verstappent a Red Bulltól az ottani belső feszültségek és a 2026-os motorprojekt körüli esetleges bizonytalanságok miatt – ugyanakkor azt a Mercedes-főnök is tudja, hogy ehhez fejlődniük kell:

„Max nem fog beülni egy olyan autóba, amely nem versenyképes, márpedig jelen pillanatban nem vagyunk elég versenyképesek ahhoz, hogy elcsábítsunk egy világbajnokot. De meg kell látnunk, hogyan alakulnak a következő hónapok. Nézzük csak meg a McLarent. Ha négy tizedet találnánk az autóval, nagyon versenyképesek lennénk. Várni kell a pillanatban, nincs sietség.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: