DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Hírösszefoglaló

Audi: Bottas vagy Sainz? Szerdai F1-es hírek

Kóros önimádónak nevezte Masit Wolff, felpörögnek a Török Nagydíj tervei, mostanában nem lesz közös F1–MotoGP hétvége, az Audi sürgeti Sainzot – ezek voltak szerda F1-es hírei és sztorijai.

Holnap hajnalban a sajtónappal megkezdődik a 2024-es F1-es Japán Nagydíj hétvégéje, melyen a McLaren valamelyest átalakított festéssel vesz részt – a dizájn a MILTZ néven ismert japán művész munkája.

mclaren-2024-japan



A hétvégén bizonyosan téma lesz az, hogy a Liberty kezébe került a MotoGP is, azzal viszont a kétkerekű vb sportigazgatója, Carlos Ezpeleta elmondása szerint egyelőre nem kell számolni, hogy közös hétvégét tart a két széria.

Több hírt is írhattunk az F1-be 2026-ba megérkező Audi kapcsán: Valtteri Bottas elmondása szerint közeledik ahhoz, hogy lehetőséget kapjon a németektől – amire egy fokkal nagyobb is lehet az esélye, ha nem születik megállapodás a négykarikások és Carlos Sainz között… A spanyoltól ugyanis állítólag az Audi heteken belül választ vár, ő viszont nem akarja elsietni a döntést.

 

Helmut Marko egy osztrák lapnak nyilatkozva több témáról is megszólalt: egyrészt elmondta, hogy úgy érzi, nehéz megérteni azt, ami jelenleg a Red Bullnál zajlik, másrészt pedig azt is aláhúzta, hogy Sergio Perez az első számú jelölt arra, hogy Max Verstappen csapattársa legyen 2025-ben, csak épp az időmérőkön kell javítania.

És még mindig Perez: a többszörös nagydíjgyőztes egykori Ferrari-versenyző, Rene Arnoux úgy véli, a mexikói relatíve gyenge formája a többi élversenyzőhöz képest lehetőséget teremt a Scuderia számára arra, hogy megszerezze a konstruktőri világbajnoki címet.

perez-saudi

Perez csapattársáról, Max Verstappenről a holland korábbi edzője, Brad Scanes nyilatkozott, aki a versenyzőt körülvevő közvetlen környezet, mindenekelőtt édesapja és menedzsere tiszta kommunikációjának fontosságát hangsúlyozta a világraszóló sikerekben.

Lewis Hamiltonnal kapcsolatban – aki elmondása szerint több élsportolóval, többek között Michael Jordannel is beszélt a jövőjét illetően – Toto Wolff könyvében úgy írt, hogy „egy nyolcszoros világbajnoktól elrabolta a címet” Michael Masi, akit kóros önimádónak bélyegzett.

wolff-hamilton-2023

Írhattunk továbbá arról is, hogy milyen komoly anyagi kockázatot vállalt az Istanbul Park új üzemeltetője azt illetően, hogy 2026-ban újra Törökországba viszik az F1-et, valamint arról is, milyen hasonlóságokat lát Charles Leclerc és néhai keresztapja, Jules Bianchi között a fiatalon elhunyt francia egykori főnöke.

Ma sem maradt friss adás nélkül az Autósport és Formula Magazin YouTube-csatornája: a Formula Shakedownban a kétszeres magyar ralibajnok Vincze Ferenccel arról beszélgettünk, mi történt Kenyában, mit hoz a WRC jövője, illetve hogy mi várható a veszprémi ERC-, valamint ORB-szezonnyitótól?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: