DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Ez lehet Verstappen sikerének egyik nagy titka?

Max Verstappen korábbi edzője beszélt arról, hogy milyen csoportot alkot a pilóta szűk köre az édesapjával és a menedzserével. De szóba került 2021 is.

Brad Scanes, Max Verstappen korábbi teljesítményedzője beszélt arról, hogy a háromszoros F1-es világbajnok családja és szűk környezete nagyon nyíltan beszél mindenről, aminek óriási szerepe van abban, hogy a holland ilyen sikeres tud lenni.

Scanes szerint Jos Verstappen, valamint a pilóta menedzsere, Raymond Vermeulen is rendkívül tisztán, érthetően, őszintén kommunikál vele, és mivel a Red Bull klasszisa őket nevezte meg belső körének, akikkel együtt mozog, érthető, hogy miért tud ilyen világos célokért dolgozni.

SI202403240208_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



„Szerintem egyszerűen az előrelátás tisztaságáról van szó. Mindannyian ugyanazért a célért vannak ott, hogy világbajnoki címeket nyerjen Max, akit ezen keresztül kell vezetni. Közben viszont jól is érzik magukat együtt” – mondta a korábbi edző a Sky Sportsnak.

„Nagyon nyílt és őszinte csoportról van szó, ez pedig nekem is feküdt annak idején, én is így szeretek dolgozni. Ha valaki nem elégedett valamivel, az sosem rejti ezt véka alá. Meg kell mondani, és ha valaki hibázik, akkor oda kell állni azzal, hogy bocsánat, elkövettem egy hibát. Ha kell, akkor át kell beszélni, vagy csak annyit mondani rá, hogy igen, nem baj, aztán folytatni a munkát. Ennek óriási szerepe van a sikerben” – magyarázta.

Scanes arra is visszatekintett, hogy milyen volt a 2021-es szezon, amikor a legnagyobb szüksége volt Verstappennek a tiszta fejre és a tudatosan meghatározott célokra, valamint az azokkal kapcsolatos világos munkára.

„Én extrém szerencsésnek érzem magam, hogy részt vehettem abban a szezonban, mert a legjobb pilóták közül kettő feszült egymásnak, és nem gyakran történik ez meg. Megvoltak azok a kis apróságok, amikkel megpróbáltak a másik fölé kerekedni. Például a futam utáni ’cooldown roomban’ az volt a lényeg, hogy ki tudja a legtovább húzni az időt, ki készül el legkésőbb. Az ilyen kis apró elmejátékok folyamatosak voltak kettejük között” – utalt Verstappen és Lewis Hamilton elképesztő csatájára.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: