DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Perez miatt a Ferrari esélyesebb a konstruktőri vb-címre?

A maranellóiak korábbi F1-es pilótája szerint a Red Bull mexikói „gyakran eltűnik”, miközben a Scuderia folyamatosan közeledik tempóban a címvédő gárdára.

Két kettős győzelemmel indította Bahreinben és Szaúd-Arábiában a 2024-es Formula-1-es szezont a Red Bullt, igazolva azokat a várakozásokat, hogy idén is ők az abszolút favoritok. Az Ausztrál Nagydíjon azonban Max Verstappen fékproblémák miatt kiesett, Sergio Perez mindössze ötödik lett az 1-2-ben végző Ferrarik, valamint a McLaren duója mögött.

Ennek köszönhetően ráadásul meg is csappant Verstappen és a Red Bull előnye a világbajnoki tabellákon: a holland Charles Leclerc, a csapat pedig a Ferrari előtt vezet mindössze négy ponttal.

240068-scuderia-ferrari-australian-gp-sunday_806dffd8-cf0f-4dd3-b4bf-4a82bf70fe61_resize



A nyolcvanas évek többszörös nagydíjgyőztes F1-es versenyzője, a Ferrarinál is több szezont lehúzó René Arnoux szerint egykori csapata megmutatta, hogy egyre komolyabb tényezővé válik:

„Remek versenyt futott a Ferrari. Sainz tényleg tökéletes volt abban, mennyire határozott volt. És általánosságban az autó versenyképes volt az időmérőn és a futamon egyaránt. Nyilván hiányzott a versenyből Max Verstappen a műszaki problémája miatt, de a Ferrarinak jól kellett szerepelnie, hogy ott legyen, kihozták a legtöbbet a hétvégéből.”

„Végső soron az első nagydíjtól kezdve tudjuk, hogy az autó sokkal jobb, mint a 2023-as. Sokkal közelebb van a Red Bullhoz, ez teljes mértékben megerősítést nyert Ausztráliában. Nincs még teljesen a Red Bull szintjén, de már majdnem. De az is igaz, hogy a Red Bullnak csak egy autója van az élen, mert Perez sokszor csak második vagy harmadik, gyakran eltűnik.”

f1-perez-melbourne

Arnoux azt is megjegyezte, hogy ez utóbbi miatt a Ferrari akár be is jelentkezhet a konstruktőri világbajnoki elsőségre, mivel náluk két erős pilóta szerepel – igaz, azt is megjegyezte, hogy reméli, hogy a Christian Horner körül kialakult balhé nem lesz kihatással a pályán zajló eseményekre:

„Nyilván a Ferrarival vagyok, de először is remélem, hogy véget ért a Red Bullnál ez a szexuális jellegű intrika: igazi csatát akarok látni, nem azt, hogy ilyen dolgok miatt nyerjen a Ferrari. Épp ellenkezőleg, nagyon is tetszik, hogy egy ideje minden versenyen sikerült szinte néhány tizedet faragniuk a tempón.”

„Remélem, hogy harcba szállhatnak a konstruktőri címért, már csak azért, mert Perez nincs épp túl magas szinten. Sőt, igazából azt mondanám, hogy ha nem történik nagyobb baj, a Ferrarinak szinte nagyobb esélye van, mint a Red Bullnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: