Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. június 29. szerda

Arnoux

„Nem fog csodát tenni idén a Ferrari”

Így látja a maranellóiak korábbi F1-es versenyzője, René Arnoux, aki szerint nagy változtatásokra van szükség a Scuderiánál, ám időbe telik, mire azok meghozzák a gyümölcsüket.

részletek

Hiányoznak a kőkemény csaták

A rajongók egyik fő bánata, hogy nem igazán van már jelen a modern Formula-1-ben az igazi, kerék a kerék elleni csata. Három olyan esetet szedtünk össze, amiben biztosan nem csalódhatunk.

részletek

Gyors első és második pole pozíciósok

Nagy mérföldkő minden versenyző számára pályafutása első pole pozíciója. De vajon milyen gyorsan szerezte meg a másodikat is? Alighanem Lewis Hamilton rekordja sokáig verhetetlen lesz.

részletek

Retro – Az első három kihullott

A két turbós Renault ugyanabban a körben, azonos hiba miatt esett ki a Német Nagydíjról – és a vezetést megöröklő Alan Jones sem örülhetett sokáig az 1980-as futamon, amely megtizedelte a mezőny elejét.

részletek

Retro – Francia hódítás Dél-Afrikában

Az 1980-as F1-es szezon harmadik versenyén, a dél-afrikai Kyalamiben olyan dolog történt, amire előtte tizenkét esztendőn át nem volt példa. Francia örömmel zárult a szomorúan induló hétvége.

részletek

Retro - Az F1-et kiszorítják a favelák

1980-ban ezen a napon hosszú időre utoljára rendezett Formula-1-es futamot Interlagos - a pálya már több okból sem felelt meg a sport követelményeinek, de a régi vonalvezetés még hozott egy fordulatos versenyt.

részletek

Retro – Utolsó győzelem a horrorbukás után

Belgiumban elhunyt csapattársának ajánlotta karrierje utolsó F1-es sikerét Didier Pironi, aki nem sokkal korábban túlélt egy hatalmas balesetet – akárcsak Rene Arnoux az 1982-es futamon.

részletek

Retro - A legendás Villeneuve-Arnoux csata

Ezen a napon rendezték azt a Francia Nagydíjat, ami sokaknak bizonyára elsőként jut eszébe, ha a sport hőskorából kell egy futamot kiemelniük. Az első turbómotoros győzelem csak a második legérdekesebb dolog volt.

részletek

Alonso-baleset: Kételkednek a McLaren indoklásában

Napvilágot láttak egészen vad spekulációk is a spanyol F1-es távolmaradásáról, de egy megszólaló idegsebész szavaira érdemes odafigyelni. Ő nem látja az összefüggést Alonso állapota és a hiányzás közt.

részletek