DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Rég ki kellett volna rúgni Binottót, nem viselkedhet így” – véli a Ferrari korábbi F1-es pilótája

Szerinte már az is hibás felfogás, hogy mérnök legyen a csapatfőnök, de főleg Binotto hozzáállása verte ki nála a biztosítékot.

Kőkemény véleményt fogalmazott meg René Arnoux, a Ferrari korábbi F1-es pilótája: szerinte nem hogy nem kellett volna kirúgni Mattia Binottót, hanem már régen meg kellett volna tenni, mert vállalhatatlan dolgokat mondott. Arnoux azt nem tudta elfogadni, hogy Binotto mindig a következő évről beszélt, mindig azzal magyarázta a bizonyítványt, hogy még fiatalok és tanulniuk kell: szerinte ezt a Ferrari csapatvezetőjeként egyszerűen nem lehet megtenni.

„Olyan hibákat csinált, amiket nem lehet elnézni. Aki mindig arról beszél, hogy majd jövőre lesz valami, az nem érdemes erre a posztra. A világ legjobb istállójának vezére nem viselkedhet így, én már jóval korábban kirúgtam volna. Jean Todt soha nem mondott volna olyat, hogy majd jövőre jobbak elszünk, ő nyert, aztán gondolkodott a következő szezonon” – mondta az olasz La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában.

f1-ferrari-binotto_1



Arnoux szerint egyébként eleve hibás döntés volt, hogy egy mérnökre, egy szakemberre bízták a csapatvezetést, mert teljesen más dolgokban kell jónak lennie annak, aki egy ekkora szervezetet irányít.

„Neki nem kell ismernie a motor vagy a sebességváltó működését, anno Todt sem ezzel foglalkozott. Az a feladat, hogy megtalálja a megfelelő embereket a megfelelő szerepkörbe, és utána jól menedzselje az ő munkájukat. Szerintem nagytakarításra van szükség a Ferrari stratégiai részlegénél, küldjenek el mindenkit, és hozzanak valakit, aki ért hozzá.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: