DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Hírösszefoglaló

Véget ért a teszt, jön a szezon – pénteki F1-es hírek

Ma Leclerc, összességében csapattársa volt a leggyorsabb, de a vb-címet sokan már most odaadják Verstappennek, Hamilton pedig arról beszélt, hogy miért megy a Ferrarihoz. Pénteki hírek és sztorik.

Véget ért a háromnapos szezonelőtti teszt Bahreinben, és miután délelőtt újabb gondok adódtak a pályával, délután Charles Leclerc autózta meg a nap legjobb idejét. A délelőtti és a délutáni összefoglalók itt és itt olvashatóak, míg a teljes nap élő közvetítése ide kattintva érhető el.

A háromnapos teszten összességében a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz volt a leggyorsabb, s a második legtöbb kört is ő tette meg a haasos Kevin Magnussen mögött. A háromnapos teszt statisztikái ide kattintva olvashatóak.

sainz-teszt



Noha a nyers eredmények bizakodásra adnak okot, a Ferrarinál tisztában vannak vele, hogy a Red Bull továbbra is lőtávolságon kívül van tőlük – ahogy mindenki mástól is, erről Fernando Alonso egyenesen úgy nyilatkozott, hogy a mezőny húsz tagjából tizenkilencen már most tudják, hogy nem lesznek világbajnokok.

Magát az Aston Martint illetően viszont pozitív érzései vannak Alonsónak, hiszen elmondása szerint az autó előrelépést jelent az előző évi modellhez képest, és intenzív csatákra számít. Így van ezzel Lando Norris is, habár ő nemcsak a Red Bull, de a Ferrari mögötti hátrányt is nagynak érzi – viszont ettől függetlenül boldog a csapatánál.

alonso-2024-shakedown

Norrist arról is kérdezték (nem először), hogy bánja-e, hogy nem várt egy kicsit még a szerződéshosszabbítással, hiszen akár Hamilton üresen hagyott üléséért is versenybe szállhatott volna – hogy valójában bánja-e, nem tudjuk, Mick Schumacher viszont biztosan nem bánja, hogy eggyel kevesebb a riválisa, hiszen ismételten kifejezésre juttatta abbéli szándékát, hogy elfoglalja ezt az autót.

Ami Hamiltont illeti, ő arról nyilatkozott, miért játszott kulcsszerepet a Ferrarihoz szerződésben Frederic Vasseur és Michael Schumacher, míg a nagy rivális Verstappen csapata radikálisan új koncepciójáról beszélt a sajtónak, s az is kiderült (amit az eredmények alapján is sejteni lehetett), hogy a címvédő istállónál nem a köridőkre koncentráltak a teszten.

verstappen-teszt

Bár a motorsport világa elsősorban a bahreini tesztre koncentrált ezekben a napokban, írhattunk ma a WEC-ről is, melynek katari prológját el kellett halasztani a régióban zajló események következtében, valamint a WRC-ről is, melynek új pontrendszeréről Vincze Ferenc kétszeres magyar ralibajnok kritikus véleményt fogalmazott meg.

Végül egy szomorú hír: 80 esztendős korában elhunyt Wilson Fittipaldi, aki három szezont töltött az F1-ben versenyzőként, majd megalapította a királykategória történetének egyetlen brazil csapatát, a Copersucar Fittipaldit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: