DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Nem a köridőre koncentráltak Verstappenék

Nem mentek rá a nyers köridőre a bahreini F1-es teszt utolsó napján a Red Bullnál, inkább a hosszabb etapokra koncentráltak. A holland és Perez is bizakodó.

„Csak” a negyedik helyen zárta a bahreini Formula-1-es teszt harmadik, egyben utolsó napját Max Verstappen. A Red Bull-os ugyanakkor az előtte végző trióval ellentétben nem futott gyorskört a lágyabb keverékű gumikon – mint azt a nap végén az F1.com kamerái előtt elárulta: ez nem is szerepelt a csapat mai tervei között.

„Összességében egy nagyon jó napot zártunk. Ma úgy terveztük, hogy nem fogunk a nyers köridőre koncentrálni. Szerintem fontosabb volt, hogy hosszabb etapokat teljesítsünk és kicsit jobban megértsük az autót, úgyhogy erre a programra fókuszáltunk, és hogy őszinte legyek, minden meglehetősen biztató volt” – értékelt a háromszoros világbajnok.

„Elégedett vagyok az autóval, ahogy viselkedik, aztán pedig a versenyhétvégére fordulva minden arról, hogy finomhangoljunk az egyensúlyát az akkori körülményekhez. Most egy kicsit jobban át kell még néznünk az adatokat, hogy előállhassunk egy tervvel a következő hétre. Roppant biztató tesztet teljesítettünk, sokat tanultunk mindenről, amin változtattunk, úgyhogy várjuk a jövő hetet.”

f1-verstappen-redbull-bahrein-teszt_1



Arra a kérdésre, hogy vajon kik lehetnek a riválisaik a 2024-es szezonban, így reflektált Verstappen: „Nem igazán gondolkodom ezen, csak azt nézem, mi mit csinálunk. Úgy gondolom, természetesen sok a munka, mindig jobbak akarunk lenni.”

A holland pilóta arról is beszélt még a nap közben tartott sajtótájékoztatón, hogy nem igazán érdekli, milyen autót terveznek a Red Bull mérnökei és hogyan néz ki a végtermék, amíg az gyorsabbnak bizonyul, mint az elődje:

„Őszintén szólva, mindenkiben bízom a csapatnál, hogy tudják, mit csinálnak, úgyhogy nem érdekel, hogyan tervezik az autót, amíg az gyorsabb. Természetesen mindig érdekes, mivel állnak elő, és jól néz ki. Ezen túlmenően viszont nem vagyok mérnök.”

„Azért vagyok itt, hogy elvégezzem a munkám az autóban, ők pedig azért, hogy elvégezzék a feladatukat az autó megépítésével és felkészítésével. Szerintem eddig minden jól működött, amiben reménykedtünk, pedig ez mindig némileg kérdőjel, amíg ki nem gurulunk az igazi pályára, de azt kell mondanunk, hogy az előző néhány évben is már ez volt az egyik erősségünk.”

f1-perez-redbull-bahrein-teszt

Perez is bizakodó

A csapattárs Sergio Pereznek nem alakult zökkenőmentesen a napja: ő hajtott rá arra a csatornafedélre, amely végül több mint egy órás várakozást eredményezett pénteken. Az RB20-as padlólemeze is megsérült az incidensben, de így sem veszített sokat a mexikói:

„Jól kezdődött az év csapatnak, rengeteg kilométert megtettünk az utóbbi néhány napban. Nagyon jó volt a program, amit összeállítottunk, ez azt jelentette, hogy kihoztuk a legtöbbet a napokból. Most itt az idő, hogy az előttünk álló versenyhétvégére koncentráljunk. Jól érzem magam az autóban, szóval meglátjuk, mi lesz, amikor versenyezni fogunk vele, de nagyon biztató az érzet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: