DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
F1

Nem bánja Norris, hogy nem várt a hosszabbítással

Tudta, hogy adódhatnak más lehetőségek, de boldognak érzi magát a McLaren F1-es csapatában. Viszont úgy véli, nagy a hátrányuk a Red Bull és a Ferrari mögött.

A 2024-es esztendő Formula-1-es szenzációja eddig Lewis Hamilton ferraris átigazolása a következő szezonra, amitől még egy gellert kapott az amúgy is őrültnek ígérkező pilótakeringő, hiszen ezzel egy értékes topülés felszabadult a Mercedesnél.

Amelyre azonban már nem jöhet számításba Lando Norris, hiszen nem sokkal Hamilton bejelentése előtt dőlt el, hogy több évre hosszabbított a McLarennél. Amikor a bahreini F1-es teszt pénteki sajtótájékoztatón a Formula.hu jelenlétében arról kérdezték a fiatal britet, hogy bánja-e, hogy ezáltal kihúzta magát az átigazolási piacról, így felelt a hatodik szezonjára készülő és az első futamgyőzelmére ácsingózó pilóta:

f1-norris-mclaren-teszt-1



„Nagyon boldog vagyok. Várhattam volna, volt választásom. Tudtam, hogy potenciálisan adódhatnak lehetőségek. Tudtam, milyen lehetőségeim voltak tavaly és idén, és mi történik vagy történhet a következő években. Úgyhogy nem bánok semmit részemről” – jelentette ki Norris, majd így folytatta:

„Bízom a csapatomban, bízom abban, amit eddig elértünk és amit elérhetünk a jövőben, és elégedett vagyok azzal, ahol most vagyok. Természetesen még boldogabb lennék, ha többet elérnénk a céljainkból, amit szerintem mindannyian el akarunk érni.”

„De a lényeg, hogy élvezem a srácokkal töltött időt, és ez számomra mindig fontos része az életnek. Élvezni szeretném azt, ahol vagyok, és ez most így van. Szerintem ez fontos része annak is, hogy megpróbáljunk fejlődni csapatként, hogy ismerjük és hajtjuk egymást, és úgy vélem, mindenki képes arra, hogy az F1 topcsapatává váljunk. Úgyhogy boldog vagyok.”

f1-norris-mclaren-teszt-2

Végre jól kezdett, de így is hátrányban a McLaren

Ami a 2024-es esélyeket illeti: Norris elmondta, hogy végre egyszer jól kezdik a tesztet és a szezont, szerinte ilyenre az elmúlt három-négy évben nem volt példa a McLarennél, úgyhogy izgatott a szezonrajtot illetően. Ugyanakkor az erőssorendben elfoglalt helyüket illetően igyekezett a realitás talajon maradni a wokingiak versenyzője:

„Tisztességes autónk volt a tavalyi év végén, és úgy gondolom, egyértelműen tettünk néhány lépést a megfelelő irányba. De szerintem még mindig nagy lemaradásban vagyunk a Red Bullhoz és a Ferrarihoz képest. Úgyhogy még rengeteg munka vár ránk, de rengeteg dolgot tanultunk is az előző napokban, amelyeket alkalmazhatunk a jövő hét előtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: