DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

„Előrelépés és jobb az új Aston” – Alonso

Elégedetten értékelte a bahreini tesztet a kétszeres F1-es világbajnok, bár megjegyezte: mindenki más is javult, így szoros és intenzív csatára számít.

Fernando Alonso zárta az Aston Martin tesztprogramját Bahreinben: a kétszeres Formula-1-es világbajnok a péntek délutáni etap során összesen 75 kört teljesített, időeredménye pedig a nap nyolcadik helyére volt elegendő.

Noha a spanyol nemrég egy nyilatkozatában gyakorlatilag már oda is adta a 2024-es világbajnoki címet Max Verstappennek és a Red Bullnak, az Aston Martin fejlődésével és az AMR24-es elégedett a három tesztnapot követően:

f1-alonso-aston-bahrein-teszt-1



„Előrelépést jelent az autó, jobbnak érződik. Jobb a teljesítmény, úgyhogy elégedettek vagyunk az adatokkal és az érzettel” – idézi a RacingNews365.com Alonsót, aki szerint azonban nincs egyedül a fejlődéssel az Aston:

„Úgy gondolom, mindenki tett egy lépést előre idén, láthatjuk, hogy az autók koncepciói és az ötletek jobban hasonlítanak egymásra mindenkinél. Szóval úgy gondolom, szoros és roppant intenzív lesz.”

Alonso korábban szóvá tette, hogy nem érzi igazságosnak, hogy pilótánként gyakorlatilag csak másfélnapnyi teszt áll rendelkezésre a szezon előtti felkészülésre, s most is jelezte, hogy roppant intenzív gyakorlást teljesítettek Bahreinben:

„Mindig hihetetlen érzés, amikor beülsz ezeknek az autóknak a volánja mögé és legelső alkalommal tesztelsz a csapattal és az autóval, amivel a következő 11 hónapban dolgozni fogsz. Ez rendkívül intenzív most, hiszen másfél napba sűrítünk mindent nekünk, versenyzőknek. Ezzel egyidejűleg próbáljuk kitalálni, hol állunk az erősorrendben. Rengeteg dolog zajlik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: