DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 7. vasárnap
Hírösszefoglaló

Horner-reakció, Ferrari-trailer – szerdai F1-es hírek

Ricciardo készen áll, apja szerint Stroll csak balszerencsés, Verstappen „húzna egy Rossit”, hölgyversenyzőt igazolt a McLaren: egy helyen a nap hírei.

Ismét egy Red Bull-os csokorral kell kezdenünk nap végi hírösszefoglalónkat, hiszen Christian Horner is reagált azokra a pletykákra, melyek szerint politikai harc dúl náluk és kifúrná Helmut Markót. „Ameddig folytatni szeretné, addig nem látok semmilyen változást. A szerepek változnak, ahogy az üzlet is változik, és változott is sokat, mióta megérkeztünk a sportba” – mondta el a csapatfőnök, akinek a teljes nyilatkozata itt olvasható.

Pedig a korábban több F1-es csapatnál is megfordult szakember, Joan Villadelprat arról beszélt, hogy Max Verstappen domináns produkciója mellett Marko személyisége okoz károkat a Red Bull pilótái számára: „Vigyék el Helmut Markót a kib*szott csapattól” – fogalmazott keményen.

f1-horner-marko



Verstappen eközben arról beszélt, hogy versenyzői karrierje későbbi részében szeretne olyan ívet befutni, mint a MotoGP-ből 2021 végén távozott Valentino Rossi, aki jelenleg GT-futamokon szerepel. De a háromszoros világbajnok szót ejtett Sergio Perez küszködéséről is – ez itt olvasható.

Maradva még a Red Bull kötelékein belül: most már teljesen hivatalos, hogy Daniel Ricciardo visszatér a hétvégi USA Nagydíjon. Az ausztrál az AlphaTauri előzetesében beszélt a szimulátoros felkészüléséről és az AT04-eshez érkezett fejlesztések iránti izgalmáról is.

Lawrence Stroll eközben védelmébe vette fiát: szerinte Lance főként csak a balszerencsének köszönheti idei gyengébb produkcióját, kezdve a szezon előtt eltört csuklójától az őt sújtó műszaki hibákig – részletek itt.

Nico Rosberg szerint érdekes dinamika kezd kibontakozni a Mercedes pilótái között: úgy véli, George Russell nagy győzelmet aratott Katarban azzal, hogy Lewis Hamilton utólag elismerte a hibáját.

bianca-buscamente-mclaren

A McLaren kapcsán több hírről is beszámolhattunk. Egyfelől a wokingiak bejelentették, hogy szerződtették a pilótanevelő programjukba Bianca Bustamentét: a 18 éves fülöp-szigeteki az első hölgyversenyző, aki bekerült a projektbe, s ahogy idén, jövőre is az F1 Academy mezőnyében láthatjuk majd – részletek ide kattintva.

Eközben ketten is elismerően beszéltek a McLaren mostani F1-es duójáról: Emerson Fittipaldi is egyetért azokkal, akik szerint Lando Norris és Oscar Piastri jelenleg a legerősebb páros; Damon Hill pedig azt jósolta, hogy a brit fogja megnyerni az austini sprintfutamot.

Egy kis bulvár: megérkezett az első teljes előzetese a karácsony utáni napokban mozikba kerülő Ferrari című filmnek, amely az alapító Enzo életéről szól, akit egyébként az új Star Wars-trilógiából ismert Adam Driver alakít. Itt a trailer:

Végezetül pedig egy érdekesség a motorversenyzés világából: bejelentették, hogy a doppingeltiltása miatt négy évet kihagyó, már 34 éves korábbi MotoGP-s futamgyőztes, Andrea Iannone jövőre a Superbike-világbajnokságon tér vissza a pályára – a részletek itt olvashatók.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: